Pentru 750 de euro poti procura usor companie salbatica, cu toate ca-n Romania e ilegal. Ca sa convinga cumparatorii ca animalul e bland si jucaus, omul ne trimite dovada video.

Apoi, ne explica in detaliu cum va decurge tranzactia. Asadar, o data ce platesti, maimuta e facuta pachet si livrata cu avionul spre Romania.

Comerciantul spune ca e din Lituania si garanteaza ca animalul nu este bolnav si ca nu il vinde oricui, decat daca viitorul stapan e familiarizat cu maimutele.

In realitate, oricine-l poate cumpara, atata vreme cat pune banul pe masa.

Chiar daca sunt simpatic, legea interzicea sa tinem in casa specii exotice, periculoase sau care nu pot supravietui decat in habitatul lor natural. Doar cei care detin certificat cetis pot pastra astfel de animale, dar cu interzicerea categorica de comercializare a lor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Doar ca respectiva autorizatie se obtine doar de la inspectorii DSV, asa ca e curios ce fel de documente ofera comerciantii.

Citeste si: Maimuțele au casa lor, la Brașov! Grădina Zoologică a venit cu surprize mari pentru vizitatori

La noi, exista deja zeci de posesori de maimute din rasele macac si capucin, dar nu multi le declara de teama sa nu fie pedepsiti.

Una dintre stapanele care nu se sfiesc sa se mandreasca cu exemplarul e Viorica de la Clejani.

Specialistii avertizeaza, insa, ca, pe cat sunt de blande, uneori maimutele pot deveni extrem de agresive si periculoase. Ne pot transmite tuberculoza, diferite tipuri de hepatita, herpes, viroza.

Altfel, internetul abunda in oferte de vanzare. Preturile pot ajunge si la doua mii de euro pentru un exemplar. Cei de la Garda de Mediu cunosc dedesubturile afacerii, dar, in ultimul deceniu, nimeni nu a fost prins si sanctionat.

Acum, responsabilii promit ca vor sesiza politia pentru a face controale.

Toti cei care incalca legea si sunt prinsi ar trebui amendati cu pana la 15 mii de lei, daca sunt persoane fizice, si pana la 100 de mii de lei in cazul persoanele juridice.

Exista anumite specii de maimute cu protectie stricta care, daca sunt comercializate, se poate ajunge si la pedepse cu inchisoarea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si