Viorica Dăncilă a condus destinele berarilor europeni înainte să ajungă să conducă România. Ea a fost vicepreședinte al Clubului Berii Parlamentului European, o instituție cât se poate de serioasă (în ciuda numelui). La întâlnirile clubului nu se consuma alcool, în schimb se dicuta despre problemele cu care se confruntă producătorii, distribuitorii și retialerii de bere din statele membre ale Uniunii Eurpene. Se pare că Viorica Dăncilă a fost bine-văzută în respectivul club, pentru că ea a fost aleasă vicepreședinte, funcție pe care a exercitat-o până ce a părăsit fotoliul de europarlamentar.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

De remarcat faptul că printre activitățile Clubului se numără inclusiv vizite la fabrici de bere și berării din Europa.

Ce români mai activează în Clubul Berii?

Clubul European al Berii s-a înființat în 1995 de peste 100 de europarlamentari. Președinte al clubului este europarlamentarul german Renate Sommer din Partidul Popular European iar cei 10 vicepreședinți vin din state precum: Franța, Austria, Marea Britanie, Belgia, Suedia sau Spania.

Citeste si: Klaus Iohannis îi face pe plac Vioricăi Dăncilă! Anunț de ultimă oră: "Miniştri noi la Justiţie, Fonduri Europene şi Diaspora"

România este în prezent reprezentată în Clubul Berii de: Maria Grapini, Cătălin Ivan, Norica Nicolai, Emilian Pavel, Cristian Preda și Csaba Sogor. Nici unul dintre aceștia nu ocupă, totuși, o funcție de conducere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si