Pornim la drum intr-un inceput ploios de saptamana. Ne oprim in parcarea mai multor magazine mari si incercam sa testam apetitul romanilor pentru cumparaturi.
Petre Nechita, reporter Stirile Kanal D: "Este luni, e trecut putin de ora 13.00 si descoperim ca multe din parcarile centrelor comerciale sunt aproape pline. Aceasta situatie care se repeta si in late zile ale saptamanii se traduce in incasari tot mai mari pentru retaileri”.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Numerologia lui 2025: Va fi singurul an pătrat perfect trăit de generația noastră. Cifra anului era considerată magică în antichitate- antena3.ro
Citeste si: Noua eră care a început odată cu intrarea în 2025. Toți copiii care se nasc începând din acest an sunt vizați- stirileprotv.ro
Un studiu recent arata ca valoarea afacerilor din comertul alimentar a trecut de 100 de miliarde de lei anul trecut, fara a mai pune la socoteala si luna decembrie. In 2017, cifra de afaceri a sarit cu 135 de procente fata de situatia din urma cu zece ani.
Cam 776 de lei cheltuie romanii luna de luna numai pe mancare. Marii retaileri atrag cea mai mare parte din acesti bani.
Totusi, ar trebui sa fim mai economi, cred specialistii.
Claudiu Vrinceanu, analist de business: Sa investim in educatia financiara si, pe cale de consecinta, sa incepem sa economisim sau sa punem mai multi bani deoparte. Trebuie sa intelegem ca economisirea este o virtute, nu un pacat.
Datele oficiale arata cresteri pe linie in comertul cu amanuntul. De la o luna la alta, volumul cifrei de afaceri a crescut cu peste 14 procente.
Daca am directiona mai mult din bani catre economii si mai putin catre consum, efectele s-ar simti in piata.
Explicatia e simpla. Daca cetatenii prefer sa economiseasca, atunci comerciantii vor incerca sa-i atraga in magazine, iar asta se poate face cu ajutorul preturilor mai mici.