Aflat la numai 40 de kilometri de Paris, palatul Versailles este considerat, de departe, cel mai frumos castel al tuturor timpurilor. Constructia lui a inceput in secolul al XVII-lea, ca un mic pavilion de vanatoare.

Odata cu extinderea sa, acesta a devenit, resedinta regilor frantei si totodata o capodopera arhitecturala. Palatul Versailles se intinde pe o suprafata de peste 63 de mii de metri patrati, are 2300 de camere si gradini, de o frumusete coplesitoare.

Citeste si: VIDEO| Incendiu puternic la Versailles, în Franța

Intregul domeniu este simbolul puterii absolute a Regelui Soare si totodata apogeul arhitecturii baroce franceze. In fiecare an palatul este vizitat de milioane de turisti din intreaga lume iar biletul de intrare pentru un tur complet costa 20 de euro.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Aflat in orasul Sintra, castelul se afla pe un deal inalt, cu o vedere panoramica asupra intregii regiuni. Ridicat in 1842, pe ruinele unei foste manastiri, palatul a fost realizat de regele Ferdinand al 2-lea.

Citeste si: Ce avere impresionantă are Vladimir Putin, liderul de la Moscova? Detine case, limuzine și ceasuri de lux

Cu o coloristica vie si deosebita, de rosu si galben, palatul este cuprins pe lista celor 7 minuni ale Portugaliei si inclus in patrimoniul cultural al UNESCO. Pentru cei care vor sa viziteze acest castel pretul unui bilet costa 14 euro.

Palatul Mysore socheaza vizitatorii inca de la intrare: fatada este formata din 7 arcade sustinute de piloni inalti, iar pe extremitati sunt construite mai multe cupole roz.

Palatul are în total trei intrari, însă una singura este destinata publicului larg. Celelalte sunt folosite numai de fetele regale si invitati de seama. Arhitectura oglindeste un amestec de elemente hinduse, musulmane si gotice.

Luxosul şi impresionantul palat este situat în oraşul Mysore aflat la o altitudine de 763 de metri deasupra mării si ocupă o suprafată de peste 100 de km. Palatul Mysore primeste anual milioane de vizitatori, iar un bilet de intrare costa 3 euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si