Are un gust acrisor si orientalii o folosesc la tocanite, in timp ce in Statele Unite este ingredientul prinicipal din celebra placinta americana.

Va propunem in continuare un desert numai bun pentru aceasta duminica: tarta cu rubarba si crema dulce.

Se cheama rubarba sau revent si vine tocmai din Tibet. Doar tulpina este comestibila, in timp ce frunzele contin o substanta toxica pentru organism. La noi, creste mai mult in Ardeal, unde oamenii o folosesc la o multime de preparate.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Pentru inceput, trebuie facut aluatul de tarta, din faina, unt, lapte, oua, vanilie, nucsoara si un praf de sare. Ingredientele trebuie sa fie reci, iar aluatul va sta jumatate de ora in frigider. A venit si randul ingredientului principal.Atentie! Rubarba trebuie sa devina ca un jeleu, dar sa ramana putin crocanta. Odata asezata pe farfurie, nu mai ramane decat sa ne delectam cu un desert delicios.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si