Fortat de saracia de acasa, Roberto a abandonat scoala cand nici nu apucase sa invete bine alfabetul. Are inca trei frati.

Intre timp copilul si-a dat seama ca scoala joaca un rol important in viata si ca drumul spre reusita e lung si de multe ori extrem dur. S-a intors la cursuri si acum e hotarat sa nu mai renunte indiferent de sacrificii.

Din pacate, lipsa banilor taie ca un cutit in sansa multor copii nevoiti sa paraseasca prea devreme bancile scolii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Intr-o scoala din sectorul 5 al Capitalei, mai toti elevii sunt in categoria de risc.

Iliuta este in clasa a II-a si deja se gandeste cu groaza ca intr-o buna zi magia scolii se va opri brusc si va trebui sa stea acasa si sa aiba grija de fratii mai mici.

Profesorii confirma ca in tot mai multe clase e cod rosu de absente.

La nivel national, 18 la suta dintre copii abandoneaza scoala. Mai exact, 64 de mii de elevi doar in ultimii 2 ani.

Exista cazuri in care profesorii au scos bani din buzunare ca sa-i convinga pe copiii obligati sa cerseasca... sa se intoarca la scoala.

Pentru a preveni abandonul, cateva dintre scoli au implementat programe pe fonduri europene in care rechizitele, mancarea si hainele sunt gratuite.

In alte insitutii, se dau vouchere care sa acopere costurile necesare scolarizarii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si