Lumea televiziunii este în doliu. Una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV s-a stins din viață.

Nancy Wigginton, prima prezentatoare a BBC, a murit la vârsta de 93 de ani, informează postul de televiziune.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Femeia a murit pe data de 11 mai, la trei zile distanță după ce a căzut în casa ei din Bridport, Dorset. Cauza morții a fost: insuficiență cardiacă congestivă, hipertensiune arterială, precum și fragilitate din cauza vârstei înaintate, însă abia marți a ieșit la iveală vestea tristă.

Cunoscută de către public ca Nan Winton, aceasta a devenit prima femeie-prezentatoare a jurnalului de știri al postului BBC News. Se întâmpla la 20 iunie 1960, atunci când Nancy Wigginton a început să scrie o nouă eră în lumea televiziunii, dominată până atunci numai de bărbați.

Nancy a prezentat timp de un an jurnalul

La momentul respectiv, promovarea sa pe postul de crainic a fost mai mult ca un experiment, însă s-a dovedit a fi un experiment reușit, iar Nancy Wigginton a prezentat timp de un an știrile.

După acest moment, prezentatarea s-a mutat la ITV în anul 1961 și a rămas reporter Tv și de radio la televiziunea respectivă, prezentând la radio și o emisiune TV.

În viața personală, Nany a fost căsătorită cu Charles Stapley, actorul care a jucat în Crossroads. Cei doi au avut un fiu și o fiică împreună și au divorțat în anul 1962.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si