Candva, copiii umpleau ulitele, acum insa, rar se zareste tipenie de om. Vreo 10 suflete, atatea au mai ramas in sat, parca sa indure timpul.

Unii pe altii se mai au, batrani si bolnavi. La 80 de ani, Frasina Untaru abia se misca din cauza unei operatii la sold, dar chiar si asa, bolnava, nu vrea sa plece la copii, in oras.

Are insa, un nod in gat cand isi aminteste ca, odinioara satul era viu ca un roi de albine, iar acum, abia daca razbeste un glas de om.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nu doar singuratatea ii omoara pe bunicii din Lupele. Ca sa-si cumpere o paine, trebuie sa strabata 10 kilometri, pana in comuna Pechea, iar cine vrea sa scurteze drumul isi pune viata in pericol.

Pe primar nu l-au prea vazut la fata. "Mai trece, ce-i drept", spun ei, dar din patru in patru ani sau inainte de alegeri.

Mihaita Mancila, primarul comunei Pechea, recunoaste ca n-are niciun plan de investitii pentru satul Lupele. 

De vina, spune el, sunt cei care l-au ales, prea batrani ca sa mai conteze pentru investitori.

Pana atunci, batranii n-au de ales decat sa indure. La mai bine, niciunul nu mai spera.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si