La prima aparitie publica de la izbucnirea scandalului privind votul din diaspora, ministrul de externe, Teodor Melescanu, a declarat: „Avem sprijinul necesar si de la prim-ministru, deci nu e nicio problema din acest punct de vedere.

Citeste si: VIDEO| Umilirea diasporei, rusinea unei tari

Vina poate fi in alta parte, nu la varful ministerului de externe, a declarat astazi si premierul Viorica Dancila.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Au fost deschise atatea sectii de votare si au fost trimise atatea buletine in functie de solicitarile facute de catre ambasadori si consuli, a mai declarat premierul Dancila.

Scuzele au venit, insa, de la centru. Intors de la New York, ministrul Melescanu a rostit, in sfarsit, cuvintele pe care romanii din diaspora, inecati in umilinta si frustrare, le asteapta de duminica: „Imi cer scuze si imi doresc ca toti oamenii sa poata vota, inclusiv cei din strainatate”.

Milioane de romani, plecati la munca sau la studii in strainatate, spera sa nu se repete cosmarul prin care au trecut in ziua in care au vrut sa-si exercite un drept constitutional, dar li s-au inchis usile in fata sau au fost alungati cu politia de la sectiile de votare.

Ministerul de Externe va trimite echipe de ancheta in tarile in care au fost cele mai mari probleme, astfel incat asemenea situatii sa nu se repete.

Avocatul Poporului a anuntat astazi ca s-a sesizat din oficiu in legatura cu posibila incalcare a prevederilor constitutionale referitoare la romanii din strainatate si dreptul de vot. Si Comisia Europeana pregateste un raport!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si