Gest uriaș făcut de internauți pentru familia lui Alex Chelba, un tânăr mort în Colectiv. Tatăl lui Alex, Jean Chelba, a fost unul dintre cei mai cunoscuți protestatri #rezist, însă a murit și el acum 5 luni. Recent, familia Chelba s-a trezit cu o nouă problemă – a pierdut locuința în care locuia, din cauza unui credit neachitat.

Prietenii familiei au recționat rapid și duminică dimineață au demarat o strângere de fonduri prin intermediul rețelei Facebook.

Programată pentru 3 luni, aceasta s-a încheiat ieri, după doar 20 de ore. Suma atinsă a fost de 142.513 lei, adică 30.000 euro.

Casă pierdută pentru un credit de 3.000 euro

”Astăzi, Jean Chelba ar fi împlinit 68 de ani. Într-o lume dreaptă, i-ar fi sărbătorit acasă, alături de fiul său Alex și de restul familiei. Alex a murit însă de septicemie, în spital, după Colectiv. Iar Tataie s-a stins și el, cu sufletul făcut cenușă, în ianuarie 2019. Acum, familia celor doi a mai fost lovită de o nedreptate, favorizată tot de legislația șubredă a statului român. Nu doar că au rămas fără Jean și Alex, dar și-au pierdut locuința în urma unei executări silite abuzive, pentru o datorie de aproximativ 3000 de euro la..., reprezentând un banal credit pentru nevoi personale. Firmele de executare silită care au preluat dosarul lui Tataie, profitând de legislația românească prost-întocmită, au vândut casa Chelba la un preț de nimic și au aruncat familia în stradă.

Dorința noastră este aceea de a ajuta financiar familia lui Tataie in aceste momente dificile, să aiba din nou un acasa. "Fetele" lui Tataie- sotia, fiica si nepotica lui au nevoie de omenia noastră pentru a lupta cu abuzurile și tragediile prin care trece din cauza statului român, care permite astfel de nedreptăți”, se arată în textul campaniei de donații.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: A murit Jean Chelba. Fiul său, Alex, și-a pierdut viața în incendiul din Colectiv

Beneficiarul strângerii de fonduri a fost soția lui Jean Chelba, Daniela. Alex Chelba a fost unul dintre fotografii de eveniment care și-au pierdut viața în 2015, în timpul incendiului de la Colectiv.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si