”Pot să confirm că Sfântul Părinte îl va primi în audienţă la Vatican pe preşedintele Federaţiei ruse Vladimir Putin la 4 iulie”, a declarat un purtător de cuvţnt interimar al Vaticanului, Alessandro Gisotti.

Aceasta urmează să fie a treia întâlnire între cei doi.

Papa l-a primit ultima oară pe preşedintele rus în iunie 2015.

El l-a îndemnat atunci pe liderul de la Kremlin să ”facă un efort important şi sincer în vederea realizării păcii” în Ucraina.

Citeste si: Vladimir Putin afirmă că a avut o discuţie „amănunţită” cu Kim Jong-un

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Însă Francisc nu a mers mai departe atunci, iar Vaticanul a rămas foarte prudent în această criză, spre marea nemulţumire a catolicilor ucraineni, care aşteaptă o condamnare directă a politicii ruse în Ucraina.

O APROPIERE DE ORTOCŞI RUŞI

În februarie 2016, un pas în vederea unei apropieri a Vaticanului de ortodocşii ruşi, care constituie imensa majoritate a populaţiei ruse, a fost făcut printr-o întâlnire istorică între Papa Francisc şi patriarhul ortodox rus Kiril, în Cuba.

Citeste si: Ce salariul are Vladimir Putin

Cei doi lideri religioşi au demnat atunci o declaraţie comună. Roma dădea asigurări că era vorba despre o afirmare a alianţei între ortodicşi şi catolici în faţa islamismului, în Orientul Mijlociu, într-o perioadă marcată de conflicte pe care Papa le-a catalogat drept ”al treilea război mondial pe bucăţi”.

Papa era evident îngrijorat de acaparări politice previzibile.

La mai puţin de o oră după întâlnire, i-a avertizat, într-un gest neobişnuit, pe jurnalişti care-l însoţeau în acest turneu, în care urma să efectueze o vizită în Mexic.

”Vor exista multe interpretări(...). Aceasta nu este o declaraţie politică, nu este o declaraţie sociologică, este o declaraţie pastorală”, sublinia el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si