Deznodamant fulgerator in cazul criminalului care l-a ucis cu sange rece pe politistul din Timis. Ionel  Marcel Lepa s-a sinucis in penitenciar. Cel mai cautat infractor, care a pus pe jar politia romana, a ales sa-si incheie socotelile cu viata, insa moartea sa lasa in urma o multime de intrebari.

Vestea sinuciderii in inchisoare a lui Ionel Marcel Lepa a venit la primele ore ale zilei.

Criminalul era singur in celula. Fusese incarcerat in regim special, dar ar fi trebuit supravegheat, conform legii. Mai mult, astazi trebuia sa fie prezentat Curtii de Apel Timisoara pentru judecarea constestatiei la  decizia Tribunalului de arestare preventiva pentru 30 de zile. In schimb, medicii chemati l-au gasit mort.

Nu a lasat nici un bilet de adio, ci inca multe intrebari ce vor trebui clarificate de anchetatori.

Ionel Lepa ar fi putut sa se sinucida din prima clipa, cand a fost inconjurat de politisti. Avea asupra lui pistolul cu care il impuscase pe politistul Cristian Amariei si inca 6 gloante.

Tudorel Butoi, psiholog criminalist: N-a facut-o datorita faptului ca a crezut ca scapa din incercuire, ceea ce, pe jumatate, i-a reusit.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

S-a ascuns in casa prietenului sau, chiar si cand locuinta era pazita, iar cand a fost prins le-a ras in nas
politistilor.

Vinerea trecuta, a fost audiat ore bune de procurori. In fata lor a recunoscut ca l-a ucis pe politistul  Cristian Amariei.

A spus si ca a fugit pentru ca nu mai voia sa se intoarca in puscarie, dupa ce petrecuse 16 ani din viata in  spatele gratiilor.

Tudorel Butoi: Vorbim despre bioinstictuali care actioneaza intre alb si negru si iata ca, de data aceasta, a ales negru. Astia trebui sa ii ai intr-o supraveghere extraordinara. Pe mine ma surprinde ca nu s-au luat masuri de siguranta pentru detinutul periculos.

Ionel Lepa detinea ilegal 3 pistoale, mai multe gloante si o grenada. Si a sustinut ca n-ar fi ezitat sa le foloseasca daca ar fi fost capturat in miez de noapte de poltisti.

Ajuns in spital, Ionel Lepa se lauda, batjocoritor, cum a reusit sa fie mereu cu un pas in fata armatei de politisti. Dar a refuzat sa manince.

Confesiunile pe care le-a facut medicilor nu dadeau insa nimic de inteles despre intentiile sale. De aici si o a doua intrebare despre misterioasa sinucidere.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi spune ca speculatii despre posibilitatea ca Ionel Lepa sa fi fost impins spre sinucidere, vor continua sa apara.

Cea mai plauzibila ipoteza, ar fi, potrivit psihologului criminalist Tudorel Butoi ca Ionel Lepa sa fi cedat psihic.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Tudorel Butoi: Odata cu capturarea, s-au naruit toate sperantele cu privire la evadarea spre libertate.

O ancheta interna s-a deschis deja la nivelul penitenciarului. Intre timp, sindicalistii din politie au postat pe pagina lor de facebook un mesaj prin care seful de la Serviciul criminale Timis ar fi solicitat sprijin colegilor de la rutiera ca sa opreasca masina lui lepa in trafic, dar fara ca, spun sindicalistii, sa fi dat detalii despre cat de periculos este.

De la Bucuresti, seful Politiei Romane spune ca raspunsurile vor veni abia dupa finalizarea cercetarilor.

In ceea ce priveste moartea la datorie a politistului, ucis cu sange rece de Ionel Lepa, in Senat, a aparut, in al doisprezecelea ceas, un proiect legislativ. Acesta prevede inchisoare pe viata pentru ucigasii politistilor in misiune.

Si Ministerul de interne a anuntat compensarii. Familia lui Cristian Amariei va primi 20.000 de euro despagubiri, iar copii vor intra la o scoala militara fara admitere, daca vor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si