3 retete simple si delicioase de briose
Chiar daca zaharul în cantități mari nu este benefic sanatatii, din cand in cand te poti delecta cu o prajitura gustoasa, care sa iti aduca energie si buna dispozitie.
Atunci cand ai epuizat cam toate retetele de dulciuri si nu mai stii cu ce sa ii surprinzi pe cei dragi, te poti indrepta catre prepararea unor briose. Nu vei avea nevoie decat de cateva ingrediente cheie si de un mixer cu bol, care va juca un rol esential in pregatirea micilor deserturi. In acest articol, iti prezentam cateva retete simple si delicioase de cupcakes, pe care le poti pregati cu usurinta in cateva minute.
Briosele cu morcovi reprezinta desertul ideal pentru o seara de weekend, deoarece sunt un desert satios si gustos, care se prepara rapid. Iata care sunt ingredientele de care vei avea nevoie, pentru patru portii:
100 ml ulei
2-3 oua
O cana de zahar
Morcov dat pe razatoare, in jur de o cana cu varf
O cana de nuci macinate
200 g de faina
O lingura mica de praf de copt
O jumatate de lingura de sare
Un praf de scortisoara si unul de nucsoara macinata
In functie de preferinte, poti adauga si 1-2 linguri de suc de portocale
Pentru crema brioselor, trebuie sa cumperi unt, din care vei folosi 100 g, 4 linguri de zahar pudra, 200 g de branza topita sau smantana pentru gatit si o lingurita de esenta de vanilie.
Daca ai toate ingredientele pe masa, nu iti ramane decat sa te apuci de treaba!
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Intr-un mixer cu bol se pun ouale si zaharul si se amesteca pana cand acesta din urma se topeste. Intr-un bol separat, vei amesteca bine putin ulei, morcovul, sucul de portocale si nucile. Peste acest amestec se adauga si sarea, faina, praful de copt, nucsoara si scortisoara si se amesteca din nou, pana la omogenizare.
Formele de briose trebuie sa fie unse cu unt, unde vei turna compozitia. Ulterior, vei pune briosele cu morcov la cuptor, pentru aproximativ 25 de minute, testand din cand in cand cu scobitoarea daca s-au copt complet. Cand sunt gata de scos din cuptor, se lasa la racit si se decoreaza cu crema si morcov dat pe razatoare. In functie de preferinte, poti adauga si nuci sau fulgi de cocos.
Briosele cu ciocolata neagra sunt alte preparate deosebit de gustoase, pe care abia astepti sa le savurezi. Iata care sunt ingredientele necesare pentru aluat, pentru 12 portii:
2 oua
Un pahar cu lapte
150 g de unt sau margarina
150 g de branza ricotta
250 g de faina
Un plic de praf de copt
100-150 g fulgi de ciocolata neagra
O pastaie de vanilie
Pentru frosting si ornat, vei avea nevoie de 200 g de ciocolata neagra topita, 250 g de mascarpone, 2 linguri de zahar pudra si, la alegere, cuburi de ciocolata pentru ornat. Mascarpone se amesteca cu zaharul pudra pana cand se obtine o crema omogena, la care vei adauga ciocolata topita. Aceasta compozitie va fi turnata peste briose, atunci cand sunt scoase din cuptor, dupa racire.
Pentru a pregati aluatul, ai nevoie de untul pastrat la temperatura camerei, care va fi pus intr-un vas si amestecat cu mixerul. Peste unt, vei adauga zaharul si vei continua mixarea, crescand si viteza. Adauga, pe rand, ouale si laptele, ultimele fiind ricotta si semintele de vanilie. Se adauga si faina si praful de copt, iar aluatul este gata! La final, poti adauga si fulgii de ciocolata, pe care sa ii amesteci bine cu o lingura. Toarna compozitia in forme de briose si pune-le la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
Aceste briose delicioase, imbracate in haine de sarbatoare, sunt potrivite pentru evenimente speciale, precum zilele de nastere, Craciun sau Revelion. Pentru 8 portii delicioase, vei avea nevoie de:
200 g de faina
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
150 ml lapte
Un plic de praf de copt
70 g de zahar
70 g de smantana
O esenta de rom si o esenta de vanilie
Un plic de zahar vanilat
Doua albusuri
Coaja rasa de portocala
50 g de unt
Intr-un bol, vei amesteca mai intai faina, praful de copt, zaharul si plicul de zahar vanilat si coaja rasa de portocale. Intr-un vas separat, vei topi untul, peste care o sa adaugi laptele, smantana, esentele de rom si vanilie. Toata aceasta compozitie va fi turnata peste faina si amestecata pana la omogenizare. Foloseste si spuma a doua albusuri, pe care le vei pune in compozitie. Toarna amestecul in formele de briose si pune-le la copt, la foc mediu, aproximativ 30 de minute. In ceea ce priveste ornarea brioselor, poti da frau liber imaginatiei, folosind bomboane, ciocolata sau fulgi de cocos.
Briosele sunt unele dintre cele mai gustoase retete de prajituri, simplu si usor de preparat in casa. In afara de briosele cu morcov, ciocolata sau nuca, exista alte numeroase retete pe care trebuie sa le incerci, bucurandu-te de un desert rapid, alaturi de toti cei dragi.
Care sunt preferatele tale?