”În doi ani şi jumătate, PSD şi ALDE au dezbinat o ţară întreagă, au distrus rolul instituţiilor fundamentale, au mutilat legi importante, au compromis şansa de a moderniza ţara şi au atentat constant la bazele democraţiei româneşti şi ale statului de drept! În 26 mai 2019, PSD a reuşit să ne unească pe toţi, pe cei de acasă şi din străinătate, ca să ne salvăm ţara din mâinile PSD şi am reuşit!”, afirmă semnatarii în textul moţiunii.

Premierului Viorica Dăncilă i se transmite că rolul său s-a încheiat şi că trebuie să plece, dar nu înainte să răspundă politic pentru atentatul la drepturile fundamentale pe care, împreună cu Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan, l-a condus împotriva a milioane de români din diaspora. ”Aţi destabilizat întreaga arhitectură constituţională a statului român, prin destructurarea sistematică a instituţiilor constituţionale, prin slăbirea sistemului de checks and balances, prin subordonare politică pe bază de numiri de incompetenţi şi servili”, i se reproşează premierului.

Citeste si: Moţiunea simplă depusă de opoziţie împotriva ministrului Teodor Meleşcanu a fost respinsă de Senat

”Moţiunea de astăzi este urmarea moţiunii populare pe care românii au dat-o la votul covârşitor la referendum şi de asemenea pentru alegerile europarlamentare. Vrem să fim cât se poate de realişti şi să spunem: aritmetica parlamentară este aceeaşi de după alegerile din 2016. Patru grupuri parlamentare PNL, USR, PMP, şi UMDR şi-au asumat să transpună în acţiune parlamentară rezultatul votului.

Sperăm că la vot vor veni şi alţi colegi.  De asemenea, au semnat şi patru colegi neafiliaţi din Parlament. Nu sunt suficiente voturi în momentul de faţă, dar jocul merge mai departe pentru că este un joc pentru România normală, românii de rând şi pentru transparenţă şi responsabilitate”, a spus Turcan.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: S-a aflat numele noului premier, după moțiunea de cenzură. Rareș Bogdan, dezvăluiri din culisele

Ea a subliniat că singura modalitate prin care votul dat la referendum se poate regăsi în decizie în Parlamentul României este uriaşa presiune publică pe cei care momentul de faţă sunt încă în PSD şi ALDE să se delimiteze de cei care au confiscat şi menţin în continuare confiscată puterea în cele două partide.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

”Tot ce se întâmplă în ultimele zile sunt doar zbateri şi încercări modeste şi jenante de cosmetizare a vieţii politice din PSD şi ALDE. Modul de decizie politică rămâne acelaşi, comportamentul de fond al celor din conducerea PSD şi ALDE rămâne acelaşi. De aceea e foarte important ca oameni care în momentul de faţă sunt în PSD şi ALDE, colegi din Parlamentul României care sunt în grupul Pro România, colegi neafiliaţi aparţinând minorităţilor naţionale, să înţeleagă acest moment crucial pentru că acest demers politic parlamentar are în spate voturile românilor”, a afirmat deputatul PNL.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si