Gunoaie aruncate pe iarba, in gropi si in santuri. Gunoaie cat vezi cu ochii. Asa arata localitatea Harman, din Brasov. La marginea comunei, pur si simplu a rasarit o groapa de gunoi improvizata.

Fara sa le pese macar de propria sanatate, localnicii arunca acolo tot ce le prisoseste. Pe unul dintre ei reporterii Kanal D l-au surprins exact cand incerca sa scape de mai multi saci din portbagaj.

Cu greu, barbatul s-a lasat convins sa nu lase gunoiul acolo.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Primarul recunoaste nonsalant ca o problema exista cu adevarat in comuna. Desi autoritatile au igienizat zona de mai multe ori, deseurile ajung sa sfarseasca in acelasi loc.

Un panou montat de mai bine de zece ani ii avertizeaza pe oameni sa nu-si lase gunoaiele aici. Dar nimeni nu se sperie de amenzile cuprinse intre 20 de mii si 40 de mii de lei, pentru ca localnicii au grija sa nu fie prinsi.

Primarul spune ca va rezolva problema, dar nu foarte curand.

Reprezentantii Garzii de Mediu au insa alte planuri.

MIRCEA PARASCHIV, COMISAR SEF GARDA DE MEDIU BRASOV: Vom responsabiliza primaria in salubrizarea zonei respective de urgenta, cat mai repede. Cu siguranta, unde sunt deseuri este si posibil focar de infectie.

Din pacate, situatia se repeta in tot judetul Brasov, cel mai vizitat din tara. Nici orasul Brasov nu sta mai bine la acest capitol.

In vreme ce mii de turisti admira frumusetea centrului orasului, la periferie civilizatia pare sa fi disparut complet.

Unul dintre motivele pentru care turistii aleg Brasovul este pentru a respira aerul curat de munte. Insa acest lucru este tot mai greu de facut, avand in vedere ca la marginea orasului au aparut munti intregi de gunoaie. Noi ne aflam pe ocolitarea municipiului Brasov, iar in zona asta am fi vrut sa respiram aer curat de munte, insa mirosul emanat de deseuri este unul cu adevarat insuportabil.

Intr-adevar, ideea ca am putea respira aer mai curat daca mergem in Brasov pare a fi total gresita, dupa ce orasul de pe Tampa a fost declarat unul dintre cele mai poluate din Romania, dupa Iasi si Cluj-Napoca.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si