49 de localități afectate de ploile și furtunile din ultimele 24 de ore

Ravagii în urma ploilor și furtunilor în 49 de județe. Ploile abundente, vântul și căderile de grindină înregistrate în ultimele 24 de ore în cele 17 județe le-au creat dificultăți pompierilor, potrivit news.ro. Au intervenit pentru a evacua apa din 43 de case, sute de beciuri, subsoluri, anexe, curţi şi din două instituţii publice, arată un bilanţ transmis de IGSU.


Șapte copaci au căzut pe carosabil şi peste două autoturisme

1.800 de pompieri au fost la datorie în cele 49 de localităţi din judeţele Alba, Arad, Bihor, Bacău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Olt, Mehedinţi, Neamţ, Prahova şi Teleorman afectate de inundaţii şi vijelii.

Pompierii au intervenit cu motopompe de diferite capacităţi pentru evacuarea apei din 43 de case, 77 de beciuri şi subsoluri, 145 de anexe, 305 curţi şi două instituţii publice.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„În localitatea Malovăţ din judeţul Mehedinţi a fost amplasată o locuinţă modulară în care au fost mutate patru persoane dintr-o casă distrusă de inundaţiile de acum două zile. Tot în judeţul Mehedinţi, echipajele ISU au depus cele mai mari eforturi pentru sprijinirea populaţiei şi înlăturarea urmărilor vremii severe din ultimele două zile. La acest moment situaţia s-a îmbunătăţit şi au loc acţiuni de evaluare a pagubelor produse", arată IGSU.

În Galaţi, cel puţin 20 de case şi 120 de gospodării din localitatea Corod au fost inundate.

 

În urma precipitaţiilor căzute în după-amiaza zilei de 24 iunie, în bazinul pârâului Corozel s-a format o viitură care a afectat aproximativ 20 de case şi 100 de curţi şi anexe. În sprijinul cetăţenilor din localitatea Corod au fost mobilizaţi 25 de pompieri militari cu 6 motopompe transportabile şi 2 remorcabile. Nu au fost victime, ori persoane care să necesite evacuarea din locuinţe. La această oră pompierii intervin pentru evacuarea apei din curţi şi grădini”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Marți-toată țara prognoză de instabilitate atmosferică accentuată

Prognoză de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate sunt anunțate în cursul zilei de marți.Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si