UPDATE 15.OO: Anchetatorii continuă și astăzi investigațiile la locuința lui Gheorghe Dincă, din Caracal. La fel ca și ieri, au fost descoperite noi probe importante, printre care și unele biologice. 

Realitatea TV  a prezentat, sâmbătă, imagini noi din "Casa Groazei", care arată haosul şi mizeria în care trăia criminalul.

UPDATE SÂMBĂTĂ, ora 11.30:

DIICOT anunţă oficial că probele preluate din curtea lui Gheorghe Dincă conţin ADN-ul Alexandrei Măceşanu, precizând că în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al fetei de 15 ani, ”concluzie fundamentată ştiinţific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinţilor Alexandrei”. 

”DIICOT continuă activităţile începute in ziua de ieri, potrivit comunicării anterioare, prin cercetarea efectuată de echipe complexe, a locuinţei inculpatului, echipe formate din procurorii care efectuează UP, poliţişti specializaţi în cercetarea infracţiunii de omor, criminalişti şi poliţişti din cadrul structurii specializate a IGPR- DCCO. Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceşanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată ştiinţific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinţilor Alexandrei”, anunţă DIICOT, care transmite condoleanţe familiei adolescentei.

Concluzia a fost comunicată vineri seară, de către reprezentanţi ai INML, urmând ca sâmbătă să fie transmis şi raportul specialiştilor conţinând aceleaşi date.

”După ce a primit datele, DIICOT a procedat la informare in regim de urgentă, conform dispoziţiilor art. 1 al. 2 din OUG nr. 78/2016 privind organizarea şi funcţionarea DIICOT şi art. 62 al. 2 din Legea nr. 304/2004 cu modificările şi completările ulterioare privind organizarea judiciară. Concluzia expertizei nu este o informaţie confidenţială în cadrul urmăririi penale, ci este o informaţie de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care, familia victimei a fost de îndată şi neîntârziat anunţată, din respect şi compasiune faţă de suferinţa pe care o resimte, având in vedere şi solicitarea acesteia in acelaşi sens,

respectiv de a nu lua cunoştinţă din alte surse de informare”, precizează instituţia.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Care este cel mai bogat candidat la Președinție. Cine are lingouri de aur și ce dar a primit George Simion la botezul copilului- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

UPDATE 22.00: Alexandru Cumpănaşu a confirmat că ADN-ul din oasele şi cenuşa luate din curtea lui Dincă aparţin nepoatei sale, Alexandra. E l a spus că părinţii fetei au fost anunţaţi. 

"Oameni buni ai acestei tari care ne-ati fost alaturi. ALEXANDRA ESTE CONFIRMATA DECEDSTA de testele ADN. Ministrul Justitiei l-a anuntat pe varul meu Am esuat. Nu am reusit sa salvez viata acestui minunat copil. Daca as fi aflat cu cateva ore mai devreme macar de ora 2100 joi... Dar va promit CA NU VA SCAPA PICIOR DE POLITICIAN, PROCUROR, POLITIST, JUDECATOR, STS-ist. Asta tine de mine. Si voi rascoli tot acest sistem cu orice pret", a scris Cumpanasu pe Facebook.

Sunt tot mai socante detaliile din ancheta presupuselor crime din Caracal. Medicii legisti confirma ca ramasitele gasite in curtea lui Gheorghe Dinca provin de la o copila care nu avea mai mult de 17 ani, conform STIRILE KANAL D.

Fragmenele de oase, descoperite in urma cu o saptamana la descinderi, in arzatorul improvizat de Gheorghe Dinca, provin de la o persoana de sex feminin care ar fi avut intre 15 si 17 ani.

Asta arata rezultatele expertizei antropologice facute la Institutul National de Medicina Legala- potrivit unor surse din ancheta. Inca nu se stie daca ramasitele umane apatin Alexandrei sau Luizei, pana cand nu aflam si ce spun testele ADN.

Citeste si: Ce se află în telefonul lui Gheorghe Dincă. Alexandru Cumpănașu, declarație bombă

Suspectul de orori in serie a fost audiat toata noaptea si sustine in continuare ca le-ar fi luat viata si ar fi ars cadavrele.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop de weekend, 19-20 octombrie 2024: Zodia care o să îndure adevărate drame și greutăți. Această durere îi „pune capac”, ajungând în pragul disperării- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Intre timp, criminalisti din doua judete au revenit in curtea groazei si au facut alte descoperiri socante: ramasite ce par a fi de om ingropate in pamant. Pe toate le vor duce la expertiza.

Citeste si: Ipoteză de ultima oră! Trupurile fetelor dispărute în Caracal, date la câini

Avocatii familiilor celor doua adolescente disparute cred ca s-a pierdut timp pretios vreme de sase zile in care in gospodaria lui Dinca nu s-au mai facut cercetari.

Criminalistii si-au mutat laboratoarele in corturi instalate in curte si nu vor pleca pana cand nu periaza toata zona. Initial, s-au apucat sa sape in pamant si in multe locuri au gasit probe ce ar putea conta in ancheta.

Citeste si: Informaţii de ultimă oră. Au fost găsite cartela şi telefonul Alexandrei Măceşanu

Si in mansarda casei s-ar putea ascunde dovezi ale presupuselor orori. De aceea anchetatorii au zabovit aici multe vreme.

A fost gasit si telefonul Alexandrei. Era pe fundul lacului, in parcul din Caracal. Se afla exact locul indicat de Gheorghe Dinca si a mai fost cautat, dar prima echipa de anchetatori nu l-a gasit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si