Epicentrul seismului, la ora 9.51 GMT, a fost la 71 de kilometri în largul acestei insule şi la o adâncime de zeci de kilometri, potrivit Observatorului. 

Acest seism a avut loc la trei zile după un altul de 5,2 grade în insula Creta, în sudul ţării, în urma căruia nu au fost victime sau pagube. 

Citeste si: Cutremur în Grecia. Anunțul de ultimă oră al seismologilor

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acum două săptămâni, un cutremur a zguduit puternic Atena, în plin sezon turistic. Liniile telefonice au fost perturbate şi o persoană a fost rănită. 

Situată în sud-estul Mării mediterane şi pe importante falii geologice, Grecia este adesea zguduită de cutremure de pământ, cel mai adesea de mică intensitate. 

Citeste si: Cutremur puternic în largul Indoneziei şi alertă de tsunami

Totuşi, acum doi ani, un seism de 6,7 grade în insula Kos din Egee a provocat moartea a două persoane şi a provocat importante pagube.
În 1999, 143 de persoane au murit în urma unui seism cu magnitudinea 5,9, la Atena şi în regiunea sa. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si