Conform Stiripesurse.ro, Dragnea cere respingerea cererii de înscriere in Registrul partidelor politice de la Tribunalul Bucuresti a rezultatului alegerii ca preşedinte al PSD a Vioricăi Dăncilă 'pe motiv de ilegalitate şi nestatuaritate a alegerii, dat fiind că alegerea sa ca preşedinte al PSD s-a făcut de către delegaţii la Congresul PSD din 29 iunie în baza modificărilor de Statut votate tot în acel congres dar neinscrise la Tribunalul Bucureşti.
Citeste si: Anchetă a Poliţiei după ce o tânără a afirmat că a fost bătută şi violată de patru bărbaţi
Citeste si: Gestul halucinant al unui șofer din București după ce i-a fost blocată mașina! Martorii au privit uimiți
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Răsturnare de situaţie în procesul de şantaj al familiei Schumacher. Cu cine s-ar fi iubit fosta asistentă a pilotului- antena3.ro
Citeste si: Descoperirea năucitoare făcută după ce o tânără a folosit toaleta unei benzinării. A fost condamnată la închisoare- stirileprotv.ro
Citeste si: Barna îşi nuanţează afirmaţia despre cazul Caracal şi despre cum ar fi fost dacă el ar fi fost preşedinte: Evident, nu cred că nu s-ar mai întâmpla nicio nenorocire în România
Viorica Dăncilă a fost aleasă în 29 iunie preşedinte al PSD, la Congresul extraordinar al partidului, în timp ce Eugen Teodorovici a devenit preşedinte executiv, iar Mihai Fifor- secretar general.
Viorica Dăncilă este prima femeie care devine preşedinte al PSD. La aceleaşi alegeri a fost modificat şi statutul partidului.
La congres au participat aproape 4.000 de delegaţi, iar votul a fost pe buletine. Alegerile s-au desfăşurat într-un singur tur, astfel că primul clasat a fost declarat câştigător. Pentru funcţia de preşedinte al partidului au candidat Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu.
Conform Legii partidelor politice, modificarea statutului sau a programului partidului politic poate avea loc în condiţiile prevăzute de statut.
Orice modificare se comunică Tribunalului Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data adoptării, cu îndeplinirea prevederilor art. 18 alin. (2) şi (3). Tribunalul Bucureşti o examinează potrivit procedurii prevăzute la art. 20 şi 21.
Acţiunea la Tribunalul Bucureşti a fost înregistrată în 3 iulie, iar în 22 iulie a fost amânată cauza, pentru afişarea cererii, în condiţiile în care Legea partidelor politice prevede că ”cererea de înregistrare se afişează la sediul Tribunalului Bucureşti timp de 15 zile”.