Pentru inceput, bucatarul scolit Japonia ne face pofta cu un sashimi de Saint Jacques, adica niste scoici salbatice aduse din Canada, de langa care nu lipsesc sosul citric si caviarul.

E extrem de usor de preparat- si- in plus- e un aliat de nadejde al siluetei.

Practic, scoicile salbatice se pun pe un platou, apoi se adauga ariciul de mare si caviarul.

Dureaza doar 10 minute si totul poate fi servit ca aperitiv.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Rezultat exit poll alegerile prezidenţiale 2024: Marcel Ciolacu intră în turul doi cu Elena Lasconi. Călin Georgescu, marea surpriză- antena3.ro

Citeste si: REZULTATE EXIT-POLL-URI la alegerile prezidențiale 2024- primul tur. Marcel Ciolacu și Elena Lasconi, în turul doi- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Berea artizanală are aroma profitului

Si acum- vine vedeta bucatariei japoneze: melcul sălbatic din Canada.

Ceapa si usturoiul se calesc in unt din abundenta, apoi se adauga o combinatie de sosuri de soia si unul special- din ficat de melc.

La final se adauga o mana de orez fiert si asteptam pana cand orezul absorbe tot sosul din tigaie.

Apoi, orezul este asezat in cochilie si peste el melcul. O astfel de delicatesa nu e ieftina. Si asta pentru ca materia prima e destul de scumpa.

Meniul pe care ni l-a prezentat bucatarul- aperitiv si fel principal- costa o suta de euro.

Catalin Petrescu, chef: Cel mai scump a fost o vita pe care o am si aici, este o vita Kobe- care a costat 500 de euro kg! Este o vita speciala cu o marmoratie aparte, e o vita care e crescuta special sa o savurezi, e o vita mangaiata,

are niste striatii de grasime!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si