S-a estimat că apelurile efectuate de pe telefoane fără cartele SIM către 112 trebuie să se supună prevederilor Articolului 26 din Directiva privind serviciul universal şi drepturile utilizatorilor cu privire la reţelele şi serviciile electronice de comunicaţii.

Aceasta prevede că toate apelurile efectuate către numărul unic european de urgenţă 112 trebuie să fie localizate. Astfel, când statele membre ale Uniunii Europene permit ca apelurile de urgenţă să fie efectuate de pe telefoane fără SIM, informaţii privind locul de unde acestea sunt făcute trebuie să fie oferite serviciilor de urgenţă.

Dacă nu fac acest lucru, vor fi considerate nesupuse legislaţiei europene în vigoare.

Citeste si: Robert Mugabe, care a condus Zimbabwe mai mult de trei decenii, a murit la vârsta de 95 de ani

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Ce spun românii după turul întâi: De la "Îngrozitor" și "N-am auzit de Călin Georgescu până azi" până la "Vrem schimbare"- antena3.ro

Citeste si: Alegeri prezidențiale, turul 1. Rezultate parțiale: Georgescu pe primul loc, Lasconi urcă pe locul doi- wowbiz.ro

În prezent, apelurile de urgenţă de pe telefoane fără SIM pot fi efectuate în 20 de state membre UE, iar această hotărâre a Curţii nu le impune celorlalte să facă acelaşi lucru.

Citeste si: Incredibil! La doar 26 de ani un jucător celebru suferă de cancer la colon

Publicarea hotărârii vine după un incident petrecut în 2013, în Lituania, când o fată a sunat de zece ori serviciile de urgenţă după ce a fost răpită.

Nici locul în care se afla, nici numărul de telefon nu au putut fi determinate, iar fata a murit.

Citeste si: O poveste impresionantă. Deși a rămas paralizată, viața intimă nu a avut de suferit:" Am făcut un copil"

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si