Doar sase ani aveau copiii pe care cadrul didactic in varsta de 43 de ani a descarcat spray-ul lacrimogen. Parintii lor inca nu si-au revenit din soc si nu inteleg cum micutii le-au fost atacati chiar de femeia care trebuia sa le puna cartea si condeiul in mana.

Atac cu spray lacrimogen in scoala. Invatatoarea care si-a gazat elevii

Părintele unui copil agresat: Au plans acolo toti pruncii. Asa a prins-o baiatu pe maica sa cand a vazut, asa de speriat. Ii speriat tare, a zis ca nu merge la scoala.

Elevii au fost dusi imediat la dispensar, apoi la spital si acum sunt in afara oricarui pericol.

Profesoara in cauza ca ar fi fost in legitima aparare.

Citeste si: Trei copii au distrus o sala de clasă, cancelaria și grupul sanitar

Directorul scolii: Am intrebat ce s-a intamplat si a zis ca au fost neastamparati si le-a dat cu spray lacrimogen. Chiar si eu, in momentul in care am intrat in clasa, am inceput sa lacrimez.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Mai grav este ca profesoara agresiva, care este suplinitoare, a fost reprimita in sistemul de invatamant de mai multe ori, indiferent cate abateri a avut.

Se pare ca femeia era cunoscuta de colegi drept un cadru didactic care pleca de la ore fara motiv si abandona elevii in jumatatea anului scolar. Acum, a fost data afara din nou.

Splay lacrimogen folosit in scoala

Cazul extrem de grav din Satu Mare ridica, insa, o problema valabila pentru intreg sistemul de invatatamant: pe mana cui ne lasam copiii la scoala?

Mai nou, autoritatile au introdus un sistem de evaluare pentru dascali, dar care este necesar doar pentru cei care intra in sistem.

Raluca are 24 de ani si este profesor debutant la un liceu din Capitala. Pentru ca tocmai a incheiat un contract nou de munca, a fost obligata prin lege sa obtina certificatul de integritate.

Atac cu spray lacrimogen in scoala. Invatatoarea si certificatul de integritate

Raluca Nitulescu: Initial s-a spus sa aducem toti, apoi doar cei care au intrat noi in sistem. Probabil pentru ca nu au suficient incredere in debutanti.

Psihologii considera complet inutil un astfel de act, mai ales ca, spun ei, tocmai profesorii cu vechime sunt cei care pot avea probleme in raport cu elevii.

Karen Rosner psiholog: Uzura psihica este foarte mare la unii profesori si ei marturisesc ca nu mai pot, ca nu mai au rabdarea necesara pentru a lucra eficient cu copiii.

Certificatul de integritate este emis de politie si datele din el ajung automat in registrul agresorilor sexuali.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si