Preşedintele CSM, Lia Savonea, a susţinut, marţi, o declaraţie de presă, vorbind despre ”criza fără precedent din interiorul Consiliului”, generată de atitudinea unor membri, dar şi despre un conflict de natură constituţională.

Citeste si: FBI-ul i-a conturat profilul lui Gheorghe Dincă. Expertiza a durat două zile

Preşedintele CSM sesizează Curtea Constituţională cu privire la acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall

„În calitate de preşedinte al CSM am decis să sesizez Curtea Constituţională faţă de acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall”, a anunţat, Lia Savonea.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: Se schimbă harta Europei! O țară importantă își schimbă numele!

Aceasta a făcut referire la două motive, între care „ingerinţa gravă” a ministrului Justiţiei în activitatea de urmărire penală a procurorilor.

Preşedintele CSM sesizează Curtea Constituţională cu privire la acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall

Citeste si: Cazul uluitor al unui copil de 2 ani. A ajuns la spital după ce a înghițit săpun lichid

„În principal pentru două motive: primul, o ingerinţă gravă în activitatea procurorilor, mă refer la activitatea de urmărire penală şi al doilea, acţiuni de subminare a autorităţii Consiliului Superior al Magistraturii, în calitatea sa constituţională de garant al independenţei Justiţiei”, a declarat Lia Savonea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si