Premierul etiopian Abyi Ahmed a fost distins vineri cu Premiul Nobel pentru Pace, pentru acţiunile pe care le-a întreprins în favoarea reconcilierii ţării sale cu Eritreea, a anunţat Comitetul Nobel norvegian, relatează AFP.

Abyi Ahmed, artizanul unei reconcilieri spectaculoase între Etiopia şi Eritreea, este recompensat ”pentru eforturile sale în vederea atingerii păcii şi în favoarea cooperării internaţionale, mai ales pentru iniţiativa sa hotărâtoare vizând să soluţioneze conflictul frontalier cu Eritreea”, a declarat preşedinta Comitetului Nobel norvegian, Berit Reiss-Andersen.

Citeste si: ULTIMA ORĂ! Preşedintele Iohannis, consultări cu partidele la Cotroceni

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: ULTIMA ORĂ! Avertisment pentru milioane de români! Ce se întâmplă cu PENSIILE și SALARIILE!

Cele două ţări şi-au reluat relaţiile în iulie 2018, după un război sângeros în perioada 1998-2000 şi ani ostilităţi.

Premiul urmează să fie înmânat oficial în cadrul unei ceremonii, în capitala norvegiană, la 10 decembrie, ziua morţii inventatorului dinamitei.

Activista yazidi Nadia Murad şi ginecologul congolez Denis Mukwege au fost recompensaţi în 2018 cu Nobelul pentru Pace, pentru lupta lor împotriva violenţelor sexuale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si