Când se schimbă ora. România, alături de alte 74 de țări, va trece duminică, 27 octombrie, la ora de iarnă.

Când se schimbă ora. Trecerea la ora de iarnă se va face mai exact duminică noaptea, când ora 04 va deveni ora 03. În ultima perioadă au existat dispute la nivelul Uniunii Europene legate de trecerea la ora de iarnă, hotărându-se renunțarea la acest sistem însă acest lucru nu se va realiza imediat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp- wowbiz.ro

Când se schimbă ora

Citeste si: Când trecem la ora de iarnă?

Față de cele 142 de țări care au optat inițial pentru trecerea la ora de iarnă, în prezent mai sunt 74 de țări care aplică acest sistem. Când Cele mai multe țări care trec la ora de iarnă sunt în Europa, în număr de 49. Trei ţări din UE, Marea Britanie, Irlanda şi Portugalia, vor reveni la ora GMT în timp ce Spania, Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Franţa, Germania, Ungaria, Italia, Luxemburg, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia, Suedia şi Olanda vor

fixă ceasurile la ora GMT+1. Alte țări, cum ar fi Cipru, Estonia, Finlanda, Grecia, Letonia şi Lituania îşi vor fixă ceasurile la ora ”GMT+2″.

Citeste si: Anunț foarte important pentru elevi legat de noul an școlar

Când se schimbă ora. Dincolo de Ocean, modificarea orei nu se va face odată cu Europa, ci doar când ceasul va indică ora locală 2:00 .În America de Sud, țări cum ar Chile schimbă ora în a doua duminică a lui octombrie, modificarea făcându-se la ora locală 0:00.

Acest lucru face că diferența de fus orar între România și Chile să fie de șapte ore în cursul verii, cinci ore în timpul iernii.

Când se schimbă ora

Ora de iarnă nu a fost adoptată de toate statele, multe țări care au ales acest sistem au decis, pe parcurs, să renunțe la trecerea la ora de iarnă.

Citeste si: Solstițiul de vară 2019. Cea mai lungă zi din an

Când se schimbă ora. 175 de țări  nu au schimbat ora niciodată  în timp ce 68 au decis să renunțe la schimbarea orei.Argentina a renunțat să mai schimbe ora în 2010, Rusia în 2011, iar Turcia în 2017. Unele țări  au regiuni care au adoptat ora de iarnă și au alte regiuni care nu schimbă ora, cum ar fi  Brazilia, Statele Unite, Canada, Australia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si