Mai exact, organizatorului mitingului Diasporei din 10 august 2018, Tommy Iuliu Joul Tomescu, îi cere președintelui Klaus Iohannis să îi retragă Ordinul Steaua României lui Adrian Năstase, care i-ar fi numit „indieni” pe românii plecați din țară.

Fostul premier a răspuns acuzațiilor, pe blogul personal, cu o reluare a unei postări din 2016.

Citeste si: Adrian Năstase, atac la Iohannis după ce a participat la recepția de la Cotroceni: „Este o declarație de război”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

„Niște indivizi care nu au văzut emisiunea mea de la Antena 3, au făcut diverse afirmatii stupide, anunțând ca eu as fi jignit „milioane de romani din diasporă”, numindu-i „indieni”, ceea ce evident ca ei nu sunt. Bineînțeles ca nu sunt indieni. Sunt români. In realitate, problema nu este de etnicitate ci de coeficient de inteligenta. Ma refer la cei care au făcut interpretarea respectiva. Eu am analizat spectrul politic românesc si, in legătura cu USB – in condițiile unei eventuale coalizari a mai multor organizații civice – am folosit o metafora (sa explic ce înseamnă asta?), întrebându-ma dacă nu cumva vor fi mai mulți „generali” (șefi ai organizatiilor afiliate) decât „indieni” (membri, „soldați”)”, a explicat Adrian Năstase.

„Si dacă mai era necesar, repet pentru cei cu un coeficient mic de inteligentă că formula cu „indieni” era o metaforă si nu avea nicio conotatie jignitoare”, a adăugat fostul premier.

Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019. Adrian Năstase, sfaturi în turul doi pentru PSD: "Ar fi și o platformă mai bună de pe care să fie atacate alegerile"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si