Situație fără precedent la Institutul Român pentru Drepturile Omului. Un fost angajat afirmă că a demisionat pentru că se plictisea la serviciu
Institutul Român pentru Drepturile Omului funcționează de mai bine de 30 de ani după reguli care nu au mai fost schimbate încă din 1991, iar de asemenea conducerea IRDO nu este obligată să depună declarații de avere pe site și nu are o limitare de mandat.
Un fost angajat al IRDO afirmă că a demisionat pentru că se plictisea la serviciu. Bărbatul a declarat în exclusivitate pentru libertatea.ro: „Nu sunt salarii mari în institut, dar nici nu se muncește. Acolo se vine la serviciu ca să vorbești despre chestiuni casnice și să ai de unde pleca acasă.”
„Institutul Român pentru apărarea drepturilor omului (IRDO) este singura instituție din România acreditată conform principiilor de la Paris.
Dar, conform evaluărilor subcomitetului ONU responsabil cu acreditarea instituțiilor de drepturile omului, acesta nu respectă principiile de la Paris, fiind printre singurele instituții din Europa care au cea mai mică notă, adică C, la această evaluare, celelalte două fiind ambele din Elveția”, scrie într-un comunicat APADOR-CH.
-Am terminat facultatea de administrație publică, facultatea de drept, master în științe administrative și doctoratul în științe administrative.
-Și v-ați reprofilat pe drepturile omului.
-Tezele mele de licență au fost pe fenomenul azilului și problematica refugiaților.
Încă din timpul facultății am avut aplecare asupra drepturilor omului. M-am angajat la institut pe postul de relații cu publicul, ulterior am promovat pe postul de cercetător științific 1, mai târziu am ajuns șef sector formare.”
Așa arată o mică parte a interviului realizat de libertatea cu directorul IRDO, Adrian Bulgaru.