Chiar în dimineața de Crăciun, medici și asistente din blocul operator al spitalului Parhon din Iași au venit la serviciu pentru a dărui o nouă viață.

Nouă ore au petrecut echipele în sala de operații, pentru a transplanta nu unul, ci ambii rinichi prelevați de la o persoană aflată în moarte cerebrală.

Operația a fost una extrem de complicată și din cauză că rinichii proveneau de la un pacient în vârstă și bolnav de diabet.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: 2019. Anul relansării activităţii de transplant în România!

De altfel, din acest motiv au fost transplantați ambii rinichi, pentru ca măcar unul dintre organe să funcționeze și să nu fie nevoie de o nouă operație.

Pentru primitor a fost o adevărată minune de Crăciun. Beneficiarul transplantului este un barbat din judetul Neamt, care de 15 ani făcea dializă. Acum, va putea să-și trăiască viața ca un om normal.

Conf.univ.dr Ionut Nistor, purtător de cuvânt la Spitalul Parhon: Este un pacient de 52 de ani, care fusese diagnosticat din 2005 cu o boala de rinichi.

Medicii spun ca, post-operator, starea de sanatate a barbatului cu patru rinichi este foarte buna, dar atrag atenția că acesta va trebui să respecte toate indicațiile specialiștilor pentru ca transplantul să nu fie respins de organism.

Citeste si: VIDEO| Mama care oferă viață semenilor săi

Citeste si: VIDEO| Mama care oferă viață semenilor săi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si