Cel puțin 9 oameni au murit și peste 20 de mii au rămas fără case în urma potopului ce a lovit Indonezia în noaptea dintre ani. Imaginile filmate în această dimineață în cartierele din Jakarta arată cât de puternice au fost ploile. Mașinile au fost înghițite de șuvoaie- iar oamenii abia înaintează prin apa murdară strânsă pe străzi.

La New Delhi- capitala Indiei- oamenii trăiesc un șoc.

Obișnuiți cu temperaturi de peste 25 de grade în luna decembrie- oamenii sunt nevoiți acum să îndure cel mai aprig frig pe care l-au resimțit vreodată. Sub 3 grade s-au înregistrat ieri.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Petrecerile continuă în prima zi din an

Cel mai greu le-a fost oamenilor străzii. Cele aproximativ 200 de adăposturi de noapte din Delhi au fost arhipline. Au dormit pe străzi și s-au încălzit la focul aprins pe străzi.

Spre deosebire de orașele europene și americane- unde majoritatea clădirilor au echipamente de încălzire- indienii nu sunt pregătiți pentru astfel de temperaturi.

Și cum mulți sunt săraci- preferă să se încălzească cu metode tradiționale- sticle umplute cu apă caldă şi pături groase. Nici geci nu întâlnesc la tot pasul- aici localnicii ies afară îmbrăcați în pulover și șal.

În schimb- la Moscova- a fost cea mai călduroasă lună decembrie din ultimul secol- iar autoritățile au adus zăpadă artificială pe străzi înainte de Revelion- lucru ce a stârnit reacții amuzante pe internet.

Cu bugetul Rusiei cumperi și iarna- a fost unul dintre comentarii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si