Cozile din piață din urmă cu o lună, atunci când ne pregăteam pentru sărbători, au devenit istorie la începutul acestui an. Pentru mulți dintre noi, luna ianuarie este dedicată doar pentru achiziţiile strict necesare, iar de îndeplinirea tuturor poftelor nici nu mai poate fi vorba. Acum se pune accentul pe fructe și legume.

Şi cântăreaţa de muzică populară Saveta Bogdan mai renunţă la câte ceva după sărbători: Mai mâncăm și cartofi și fasole, că prea multă carne strică.

MĂDĂLINA BICHIR, reporter Știrile Kanal D: Facem un scurt exercițiu și ne imaginăm ce ar însemna cumpărăturile lunii ianuarie transformate în ore de muncă. De exemplu, dacă pentru trei kilograme de cartofi trebuie să scoatem din buzunar 7,5 lei, transformate în ore de muncă ar însemna că un angajat care câștigă salariul minim pe economie trebuie să muncească aproximativ o oră pentru a-și permite acești cartofi.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat pe anul 2020

De aceea specialiștii ne avertizează să fim cumpătați.

KEREN ROSNER, PSIHOLOG: Poate să apară o stare de neliniște, până la anxietate, poate cu elemente depresive.



Astfel de evenimente și de stări ar trebui să fie niște lecții pentru anul viitor când poți să fii mai cumpătat, să faci lucrurile astfel încât să nu fie o dif așa mare care să te facă să suferi.

În luna ianuarie este recomandat să facem economie la utilităţi şi, poate cel mai important lucru, să nu ne împrumutăm.

Citeste si: Anunț ȘOC pentru toți pensionarii din România

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si