Cinci persoane au primit o nouă șansă la viață. În pieptul unei femei bate o inimă cu 25 de ani mai tânără, în timp ce plămânii, rinichii și ficatul au ajuns la alți pacienți.

Toate cele 5 intervenții au avut loc în trei orașe diferite.

Cosmin avea doar 15 ani. Băiatul avea o malformație vasculară și a ajuns în comă de gradul 4 la spitalul de Neurochirurgie din Iași după ce s-a simțit rău.

Medicii nu au mai putut să îl salveze și au comunicat direct mamei ce avea să se întâmple.

„Aşa cum am putut, am spus: vrem să salvăm şi noi şi alte vieţi. Dacă pe el nu s-a putut, măcar pe altcineva să salvăm.”, a spus Ionica Popă, mama lui Cosmin.

„Niciodată nu e uşor să anunţi familia că unul din cei dragi este în moarte cerebrală, e o muncă dificilă, încercăm să fim cât se poate de apropae de familie.” a spus dr. Anca Rotaru, coordonator de transplant în cadrul Spitalului Nicolae Oblu din Iași.

Citeste si: Gestul impresionant al unei mame care își crește singură copilul. Se deghizează în bărbat ca fiul ei să nu fie singur la petrecerea de la grădiniță

Cinci vieți au fost salvate de Cosmin

Organele adolescentului de 15 ani au ajuns în Mureș, Iași și în București.

A fost nevoie de un transport cât mai rapid. Inima a ajuns cu greu în Târgu Mureș, după ce elicopterul care trebuia să o transporte a aterizat pe o pârtie din Harghita din cauza ceții. Misiunea a fost însă continuată de o ambulanță care a avut calea deschisă de o autospecială a poliției.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Până în momentul în care este reimplantată la receptor ar trebui să nu fie mai mult de patru ore.”, a spus dr. Sorin Pașcan, anestezist-șef la Institutul de Boli Cardiovasculare.

După o intervenție dificilă care a durat mai bine de trei ore și jumătate, inima lui Cosmin bătea în pieptul unei bolnave din Suceava, o femeie de 40 de ani.

„Receptorul e un pacient de 40 de ani, din ce am înţeles, care are acum o inimă cu 25 de ani mai tânără. Este un cord rezistent, un cord tânăr care a rezistat bine şi la perioada lungă de ischiemie care a fost.”, a spus medicul Radu Bălău.

Citeste si: Povestea emoționantă a unui cățel de 5 săptămâni, abandonat într-o pungă de plastic. Patrupedul plângea și era acoperit de viermi

O altă femeie de 46 de ani din București a primit plămânii și o nouă șansă la viață, în timp ce ficatul a ajuns la un bărbat bolnav de 42 de ani.

Alte două femei din Capitală care făceau de foarte mulți ani dializă au primit rinichii.

„Aceşti 17 ani de dializă sau 15 ani în cazul celei de-a doua paciente înseamnă o îmbătrânire accelerată.

Am putea spune că-i putem multiplica cu trei sau cu patru ca să înţelegem vârsta fiziologică a pacientului.”, a spus Ionuț Nistor, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Dr. C.I. Parhon.

„Suntem organizaţi în aşa fel încât aproape simultan intrăm în sală cu cei doi pacienţi pentru a face implantul renal”, a spus Adelina Miron, chirurg Spitalul Clinic Dr. C.I. Parhon.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Televiziunea Română va difuza o ediţie specială "In memoriam Cristina Ţopescu"

Cei cinci pacienți care au primit organele lui Cosmin se simt bine în urma intervențiilor.

„Aş vrea să-i văd în ochi, să simt că-l văd pe băiatul meu acolo.”, a spus îndurerată Ionica Popă, mama lui Cosmin.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si