Celebra prezentatoare Andreea Esca și alți doi colegi de la postul tv unde lucrează au fost convocați din nou la tribunal de o doctoriță din Ploiești. Cazul doctoriţei Iuniana Stanciu a făcut mare vârvă acum 6 ani și jumătate, incidentul fiind considerat unul cel puțin bizar. Iată cum relata publicaţia prahoveană ziarulincomod.ro întâmplarea care a avut-o în centrul atenţiei pe doctoriţa din Focşani. 

Citeste si: Serghei Mizil a salvat-o pe Cristina Ţopescu din mâinile romilor! Aceştia au vrut să o linşeze pentru că au crezut că le otrăveşte copiii!

Citeste si: Colegul de televiziune al Cristinei Ţopescu a avut acelaşi destin zguduitor! Jurnalistul Călin Mitici a fost găsit mort în casă, după câteva zile de la deces!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Iuniana Stanciu a fost vedeta unui incident care s-ar fi putut finaliza tragic. În noaptea de 15 spre 16 iunie 2013 ea se afla la volanul unui Opel Corsa, când poliţiştii din Ploieşti au încercat să o oprească în trafic. Femeia a refuzat să tragă pe dreapta, a acroşat un poliţist după care a porinit în trombă într-o cursă care s-a finalizat abia la intrare în Bucureşti.

A circulat pe A3, cu o viteză se peste 190 de km/h, cu farurile stinse şi pe contrasens, urmărită fiind de o maşină a Poliţiei la volanul căreia se afla Georgian Drăgan, actualul purtător de cuvânt al IGPR, însoţit de Florin Aristan, şeful Biroului Rutier Ploieşti. Femeia a fost în cele din urmă arestată, încarcerată în Arestul de la Câmpina, dar din cauza stării de sănătate (stare de agitaţie provocată, cel mai probabil, de consumul de alcool sau de substanţe interzise) a fost transferată la spitalul Penitenciarului Jilava”,  amintea sursa citată. 

Cazul în sine este menţionat pe larg în ziarul Adevărul, care în noiembrie 2017 trecea în revistă reperele acestui grav incident, dar care nu s-a terminat cu vreo condamnare la închisoare.  ”Femeia este dusă la audieri, iar acolo ar fi declarat că de fapt ea se afla în urmărirea unor spioni ruşi. A fost arestată preventiv, încarcerată la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IJP Prahova unde nu rezistă decât o noapte. Poliţiştii de aici solicită să fie transferată la spitalul Penitenciarului Jilava. Femeia era agitată şi exista riscul să facă rău ei sau colegelor de celulă. Şoferiţa se numeşte Iuniana Stanciu şi este medic în Focşani. Cauza este preluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, iar, în urma anchetei procurorii decid să solicite instanţei luarea măsurii internării medicale, conform articolului 114 Cod Penal,  care prevede ca pedeapsă internarea medicală când făptuitorul este bolnav mintal ori toxicoman şi se află într-o stare care prezintă pericol pentru societate. În iunie 2015, la doi ani de la comiterea faptei, doctoriţa din Focşani află că judecătorii din Ploieşti au respins  propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti de luare a măsurii internarii medicale, dar o obligă la un tratament care să-i amelioreze starea de sănătate. “În baza art. 246 alin. (8) C. proc. pen., dispune obligarea provizorie la tratament medical a numitei Stanciu Iuniana, În baza art. 245 alin. (1) C.

proc. pen., obligă intimata Stanciu Iuniana să urmeze în mod regulat tratamentul medical prescris de un medic de specialitate, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”, conform portalului instanţelor de judecată. Decizia instanţei ploieştene nu a fost contestată de procurori, deşi exista posibilitatea aceasta şi rămâne definitivă, iar Iuniana Stanciu este lăsată liberă”,  nota adevărul.ro la finalul anului 2017. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Când se părea că incidentul a rămas în urmă, doctorița i-a dat în judecată pe Andreea Esca, dar și pe colegii acesteia, prezentatorii Mihai Dedu și Andreea Marinescu, într-un dosar deschis la Tribunalul Focșani, în vara lui 2018, probabil nemulțumită de modul în care cei trei au abordat subiectul în știri. Ulterior, până în noiembrie anul trecut, procesul a suferit amânări repetate, numai că pe 13 noiembrie 2019 magistrații au decis repunerea cauzei pe rol! 

”Solutia pe scurt: Admite cererea reclamantei de repunere a cauzei pe rol. Repune cauza pe rol. Incuviinteaza pentru reclamanta proba cu inscrisurile aflate la dosarul cauzei. Incuviinteaza pentru parati proba cu inscrisurile aflate la dosarul cauzei si atasarea dosarului penal nr 6821/P/2013 aflat pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti. Respinge proba cu interogatoriul reclamantei, solicitata de parati, ca nefiind utila solutionarii cauzei. Emite adresa catre Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti pentru a ne comunica in copie certificata pt conformitate cu originalul, dosarul penal nr 6821/P/2013, integral”, au decis judecătorii de la Judecătoria Focșani. Zilele trecute, la ultima înfățișare în dosar, cea de pe 29 ianuarie, s-a decis amânarea cauzei până pe 8 aprilie anul curent. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si