Vicepremierul Raluca Turcan a făcut promisiuni pentru elevii care în septembrie vor intra în clasa a VIII-a. Politiciana a declarat că anul acesta, în toamnă, elevii vor avea manuale noi pe bănci la începutul anului școlar.

Elevii care acum sunt în clasa a VII-a sunt prima generație care învață după noua programă care include și clasa pregătitoare. Din această cauză, elevii care acum sunt în clasa a VII-a au avut în fiecare an probleme cu manualele conform noii programe, care fie că au venit cu întârziere, fie nu au venit deloc.

Când vor da testarea națională elevii de clasa a VII-a

Tot acești elevi de clasa a VII-a sunt cei care vor da o altfel de testare națională. Până acum, lucrurile nu sunt clare, nici cum va arăta aceasta, nici cum va fi pentru ei, evaluarea națională de la sfârșitul clasei a VIII-a.

“Pentru clasa a VII-a, pentru că acești elevi au învățat după o programă nouă, nu puteam să îi punem pe același plan cu cei de clasa a VIII-a în același proiect de ordin, pentru că trebuie mai întâi de toate să fie aprobată programa lor de examen, programa de simulare și să propunem pilotarea structurii de subiect. Deci va fi un nou ordin care să aprobe toate acestea”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației pe 16 ianuarie, la TVR.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: 47 de scoli inchise partial in Bucuresti. Gripa provoaca mai mult contre decat victime. Ce spune Gabriela Firea

Ministrul a precizat că “CNEE lucrează acum la programa pentru examen, termenul este 1 februarie, deci îi anunț pe elevi și părinți că și elevii de clasa a VII-a vor da această simulare, dar după ce noi vom prezenta programa și vom da un model de subiect”.

Citeste si: Simulare BAC 2020 subiecte și barem de corectare

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Gestul extrem făcut de către un profesor în sala de clasă, față de copilul unei studente

Subiecte speciale la Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VII-a

​Ministerul Educației va pilota subiecte speciale pentru elevii de clasa a VII-a după noua programă școlară, în cadrul simulării Evaluării Naționale din luna mai, pentru care va fi emis un ordin special, se arată într-un răspuns trimis HotNews. Ministerul arată că pentru elevii care acum sunt în clasa a VII-a sunt în curs de elaborare programele pentru Evaluarea Națională 2021.

”În anul 2016 au fost aprobate programele școlare pentru gimnaziu. Prin urmare, pentru elevii care acum se află în clasa a VII-a sunt în curs de elaborare programele pentru Evaluarea Națională 2021, care se vor face publice în luna februarie 2020.

Pentru acești elevi, se are în vedere pilotarea de subiecte în anul școlar curent.

Facem diferența între simulare, care presupune subiecte similare ca structură cu cele care vor fi în examene și pilotare – testarea unor modele de subiecte în acord cu noile programe și noutățile aduse de acestea”, se arată în răspunsul trimis HotNews de către Ministerul Educației.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si