Miercuri seara (5 februarie), începând cu orele 18:00, codul roșu de ninsoare își va face apariția în mai multe regiuni din țară.

Potrivit ANM, în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăși 100-120 km/h.

Totodată, județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea vor fi și ele afectate de codul roșu.

Aici vor apărea intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85-90 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitatea redusă semnificativ, spun meteorologii.

Citeste si: Cod galben de vânt puternic şi ninsori, în cea mai mare parte a ţării

Codul roșu este valabil până pe data de 6 februarie, la ora 08:00.

Codul galben de ninsori își face și el apariția în anumite zone, începând de astăzi.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Pompierii au intervenit în zece localităţi din opt judeţe, în urma fenomenelor de vreme rea

La munte, în nordul și centrul Moldovei, apoi și în regiunile sudice și sud-estice va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul se va intensifica, cu rafale de peste 55 km/h, iar în zona montană peste 70 km/h, potrivit ANM.

Citeste si: Prognoza meteo pentru Capitala. Vine iarna si la Bucuresti: in aceasta noapte va ninge

Totodată, intensificări temporare ale vântului vor fi și în regiunile vestice și local în centru cu viteze de 55-65 km/h.

Nu va lipsi nici codul portocaliu. În jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 70-85 km/h, temporar va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. În județele Teleorman, Giurgiu, Tulcea și local în județele Călărași, Ialomița și Brăila se va depune strat consistent de zăpadă, potrivit ANM.

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si