Chiftele. Rețeta simplă care le face pufoase
Chiftele. Sunt un fel de mâncare des întâlnit în România.
Chiftelele conțin carne tocată, ouă, pâine înmuiată în apă, alteori cartofi răzuiți, morcovi, verdețuri (mărar, pătrunjel) condimente etc.
Se consumă ca atare, cu muștar sau cu salată verde, marinate în sos tomat sau cu piure de cartofi. Chifteaua este un preparat culinar sub formă de buletă din carne tocată, mai mult sau mai puțin aplatizată, prăjită în grăsime.
Chiftelele foarte mici se numesc îndeobște chifteluțe, iar cele mari, ca niște turte lunguiețe, pârjoale.
Chiftele. Punem pâinea fără coajă în lapte cald să se înmoaie şi apoi se presează şi se pune într-un castron mare. Adăugăm apoi carnea, gălbenuşurile, ceapa tocată mărunt sau trecută prin răzătoare, pătrunjelul, sare, piper şi nucşoara. Toate ingredientele se amestecă bine.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Fasole cu ciolan afumat. Rețeta ardelenească la ceaun
Citeste si: Cartofi la tigaie, cu usturoi. O garnitură delicioasă! Ingredientul care dă toată savoarea
Citeste si: Mămăligă pripită: ce este și cum se prepară cea mai delicioasă mămăligă. Rețeta bunicii
Cu palmele umezite se fac chiftele care se trec prin făină, acestea se aplatizează şi se prăjesc în ulei încins. Chiftelele se scot pe şervete de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. Chiftelele se pot consuma atât calde, cât şi reci.