Pe aeroportul International Henri Coanda atmosfera este una cel putin incarcata. Oriunde privesti, ii observi pe pasagerii care au plecat spre lumea larga cu o spaima, total indreptatita.

Sa ii privim pe acesti domni care poarta masca de protectie mai mult de forma. Saluta politicos spre camer,a dar nu se gandesc ca santatea celorlati este primordiala. Multi insa se protejeaza, desi le scapa exact motivul pentru care o fac.

Este si de inteles din moment ce nici autoritatile nu fac mari eforturi sa impuna conditii speciale pe aeroporturi, desi ele sunt o poarta spre lume. O poarta prin care circula zilnic zeci de mii de pasageri din lumea intreaga, care pot aduce cu ei inclusiv temutul virus- COVID 19. Nici cand vine vorba de simptome, aceasta romanca nu prea stie mare lucru.

Citeste si: MAE, mesaj important despre românii infectați cu coronavirus de pe nava Diamond Princess. Când vor putea pleca de pe vas

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Victor Costache, ministrul Sănătăţii: Pacienţii care au coronavirus nu au neaparat o creşetere imediată a temperaturii nici măcar în perioadă de incubaţie, dar ca ţară e important să avem măcar pe 2-3 aeroporturi nişte termoscannere,

deoarece această infecţie cu coronavirus nu va fi singura de care ne vom lovi!

Fără termoscanere pe Aeroportul din Otopeni, în plină epidemie de coronavirus

Urmariti o declaratie facuta acum 3 saptamani. Ce s-a intamplat pana in prezent, nimic. Pe aeroport nici urma de aparat de termoviziune, niciun container de deseuri medicale in care sa fie aruncate mastile purtate deja.

Vlad este din Baia Mare, si calatoreste alaturi de prietenul lui la un targ de tehnologie.

E neplacut surpins de masurile autoritatilor romane luate pentru a-si proteja populatia.
vox 22.43 cand am ajuns pe aeroportul din roma la iesirea din aeroport am fost scanati cu niste camere

Practic la noi inca domnesc nepasarea, nestiinta si neputinta. Singurul lucru prin care ne protejam de raspandirea unui virus atat de temut, care omoara pe capete, sunte cateva foi meschine, pe care stau scrise in trei limbi, cateva reguli de igiena.

Ministrul de interne ne propune sa avem un pic de rabadare, pentru ca hartogaraia la stat este lege.

Citeste si: Primul deces provocat de coronavirus în Europa, confirmat de medici. Despre cine este vorba

Ministrul transporturilor, Lucian Bode spune ca procedura de achizitie este una greoaie, pentru ca se ocupa de ea o comisie create la nivelul mai multor ministere. Totusi da asigurari ca in cateva zile, aeroporturile vor avea aceste termoscannere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si