Furtuna de nisip s-a abătut peste drumul național care leagă Galațiul de restul Moldovei sub forma unui nor uriaș de praf care a făcut ca linia orizontului să dispară. Șoferii s-au îndreptat spre ceața suspectă cu teamă.

Praful portocaliu a fost împins, apoi, spre orașe. Minute-n șir, la Tecuci, aerul a fost irespirabil! Imaginile sunt grăitoare, blocurile și străzile lovite de furtuna de nisip par desprinse dintr-un peisaj suprarealist.

La fel și Dunărea, pe care praful dens parcă a înghițit-o cu totul!

Citeste si: Imagini incredibile în Galați cu furtuna de nisip care spulberă orașul

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Oricât de ciudat pare fenomenul, are- totuși- o explicație logică: foarte asemănător cu furtunile de nisip din Sahara, acesta s-a produs din cauza secetei îndelungate. Pământul s-a uscat prea tare, iar vântul a ridicat țărâna și a purtat-o zeci de kilometri. O vină au și autoritățile, spun oamenii din zonă.

În același timp, fenomenul s-a format și-n Dolj, în apropierea termocentralei de la Ișalnița.

Rafalele de vânt au ridicat țărâna.

Din fericire, praful nu este periculos, dar le poate cauza probleme grave bolnavilor de astm. Medicii le recomandă mai ales lor să își protejeze nasul și gura dacă sunt expuși unei furtuni ca aceasta.

Citeste si: Furtuna puternica la malul marii! Plaja din Eforie Sud a disparut sub ape


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si