Ciorbă cu borș: Adevărul despre această combinație. Până acum nu se știa
Ciorbă cu borș reprezintă un ”miracol” pentru sănătate. Din păcate, multă lume nu știe ce beneficii are asupra organismului nostru.
Ciorbă cu borș este, probabil, cel mai sănătos fel de mâncare. Află din acest articol ce beneficii are ciorba cu borș și o rețetă extrem de gustoasă de ciorbă de văcuță cu borș!
Ciorba este o mâncare populară și în același timp tradițională atât în casele românilor cât și în meniul restaurantelor.
Din bătrâni se spune că ciorba şi supa în egală măsură alungă răcelile dacă sunt fierbinţi, răcoresc dacă se consumă reci, hidratează şi încarcă organismul cu sănătate.
Puterea terapeutică a borşului vine şi de la drojdia de bere care ajută fermentaţia, ingredient care conţine vitaminele din complexul B, vitaminele D şi H (biotina), enzime, minerale în forme uşor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sănătate, seleniu, dar, mai ales, crom. Borşul sau zeama rezultată din macerarea târâtelor de grâu conţine şi un complex de vitamine B şi C, minerale, aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi.
Ciorbă cu borș. Acest aliment, folosit de obicei pentru ciorbe, are beneficii multiple pentru sănătate. Fiind un produs natural, borşul este foarte bogat în enzime.
Nutriţioniştii recomandă cura cu borş pentru revigorarea întregului organism. Dacă vreţi să fiţi în formă, beţi câte o cană cu borş cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale, timp de 20 de zile.
După o pauză de şapte zile, cura se poate repeta.Dacă aveţi probleme cu ficatul sau cu bila, beţi pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă, câte o cană de borş. Pentru a fi mai eficientă terapia, în cana cu borş se adaugă o jumătate de linguriţă de pulbere de pelin.
Ciorbă cu borș. Puţin cunoscut în ţările occidentale, la români (ruşii sunt şi ei maeştri ai terapiei cu borş) există o sumedenie de tradiţii legate de virtuţile purificatoare şi energizante ale acestei licori, considerată în multe zone ale ţării drept miraculoasă.
În regiunea Bucovina, de pildă, înainte de intrarea în post şi înainte de mesele de sărbători, toate vasele şi tacâmurile erau clătite în borş şi apoi erau binecuvântate cu semnul crucii, ca să fie „spălate toate relele”. În credinţa populară, borul îi scapă pe copii de deochi şi le redă pofta de mâncare.
Faima cea mai mare care şi-a câştigat-o borşul este prin aceea că are capacitatea, încă neexplicată de ştiinţă, că trezeşte omul din beţie. Mai mult, el înlătură mai toate simptomele intoxicaţiei cu alcool (ale mahmurelii), fiind un remediu fără egal în această direcţie.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Este perfect în cazul bolilor respiratorii cronice: bronşită, astm, sinuzită, adjuvant în tuberculoză, alcoolism, indigestie, vomă, oboseală cronică.
Dincolo de păreri și de poveștile bunicilor, organismul uman are nevoie de lichide pentru hidratarea şi uşurarea digestiei, iar ciorbele și supele sunt lichidele care reunesc toate vitaminele şi mineralele din legume.
Ciorbă cu borș. La preparare, atât supa cât și ciorba necesită ingrediente de bază, uşor de obţinut. Se gătesc numaidecât şi uite cum, prin mici eforturi sau chiar fără eforturi, lupți fără să știi împotriva diabetului zaharat, a astmului sau chiar a bolilor cardiovasculare, mai ales atunci când sunt consumate calde. În plus, o ciorbă cu mult borș are un efect excelent pentru sistemul imunitar.
Supele și ciorbele în general suplinesc consumul de ceai, spre exemplu, și de alte lichide necesare hidratării pe durata întregii zile. O farfurie de supă contribuie la cei doi litri de lichide recomandați să-i bem zilnic.
În loc să bei cu forța jumătate de litru de apă seara, mai bine o înlocuiești cu un bol de supă, care te hidratează și, în plus, nu te va lăsa să adormi cu foamea în stomac.
Ciorbă cu borș. Cea de spanac previne anemia la copii, ciorba de varză slăbeşte, în timp ce supa de ceapă este recomandată celor cu tulburări de coagulare a sângelui.
Lintea este ideală pentru copii în perioada de creștere, iar supa de pui cu legume reprezintă o masă completă și hrănitoare. În plus, aceasta din urmă are efecte antiinflamatorii, unul din importantele simptome ale răcelii, subțiind secrețiile de mucus, ameliorând congestia nasului, a plămânilor și a gâtului.
Beneficiile pe care le aduc sănătății fac din aceste preparate lichide un real medicament, unul mai special, cu gust! Şi adevărat savuroasă devine atunci când se adaugă și puţine condimente, numai cât este necesar, pentru a potenţa aromele naturale ale legumelor.
Mâncărurile grele ne fac inactivi pentru o vreme pentru că solicită întreg organismul pentru digestie şi ne slăbesc tonusul. Preparatele grase sunt mult prea concentrate pentru a fi privite ca alimente consumabile oricând. Numai cele bogate în lichide se potrivesc oricui, în orice moment al zilei.
Ciorbă cu borș. Sunt slab calorice, ușor de digerat și cea mai facilă modalitate de a obţine nutrienţii necesari. Prin temperatura la care se consumă se obţin efecte diferite, de încălzire sau răcorire, conform https://www.libertateapentrufemei.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Cât despre carnea din supe, are și ea avantajele sale: oasele şi măduva care fierb mult timp în apă eliberează minerale preţioase într-o formă uşor de asimilat de organismul nostru. Astfel, nu trebuie să excluzi carnea din rețeta ta, chiar dacă eşti la regim. În plus, orice supă de legume are efect antioxidant şi previne constipaţia.
Asa prepari cel mai usor o ciorba de vacuta traditional romaneasca, acrita cu bors si servita cu smantana delicioasa.
In rastimp, toaca legumele (le poti da pe razatoare sau le poti taia cubulete).
Caleste ceapa tocata marunt in 3 linguri de ulei, adauga morcovul, telina si pastarnacul. Dupa 1-2 minute, pune toate legumele (cu tot cu ulei) in supa de vita, impreuna cu cartofii taiati cuburi, conform retetepractice.ro.
Ciorbă cu borș. Dupa 25 de minute adauga ardeiul in ciorba, iar dupa 5 minute completeaza cu pasta de tomate si borsul.
Cand ciorba a dat bine in clocot, potriveste de sare si adauga leusteanul. Serveste ciorba de vacuta cu smantana.