Medalia de la Papa Francisc este cel mai scump obiect primit de Klaus Iohannis în 2019. Aceasta a fost evaluată la 600 euro (2.862 lei) și a intrat în patrimoniul Administrației Prezidențiale.

Medalia oferită de Papa Francisc lui Klaus Iohannis este o operă unicat, realizată de artista Daniela Longo special pentru această ocazie. Aceasta reprezintă o hartă a României și litera ”M”, cu referință la Sfânta Fecioară Maria.

Deasupra hărții se regăsesc o coroană și 12 stele, simbol al triumfului și al victoriei. România este prezentată, în viziunea artistei, printr-un chenar cu trandafiri, cu trimitere la ”grădina Maicii Domnului”. În partea de jos este inscripționată data Vizitei Apostolice, în cifre latine.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Care este cel mai bogat candidat la Președinție. Cine are lingouri de aur și ce dar a primit George Simion la botezul copilului- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Cele 5 cărți legate în piele scrise chiar de Papa Francisc, oferite de asemenea Președintelui României, au fost evaluate la 105 euro (500 lei), iar steagul Vaticanului are o valoare de doar 10 euro.

Iohannis a primit un tricou pe care scrie ”PSD- toxic pentru democrație”

Klaus Iohannis a mai primit, anul trecut, un cadou scump, evaluat la 600 euro.

Este vorba despre o gravură semnată de Mircea Cantor și intitulată ”Antroposynaptic”. Printre cadourile mai puțin obișunite se numără un tricou de bumbac de culoare neagră cu inscripția: ”PSD – Toxic pentru Democrație”, dimensiune XL (10 euro), o pereche de mănuși fotbal semnate de Helmuth Duckadam (52 euro), o pisică realizată de copii, din materiale reciclabile (5 euro) și o pagaie din lemn cu semnătura lui Ivan Patzaichin (25 euro).

Citeste si: Iohannis: Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situaţia generată de apariţia cazurilor de coronavirus, dar nu există niciun motiv real de panică

Oaspeții lui Iohannis au fost însă mult mai zgârciți decât în anii precedenți. În 2018, președintele a primit un ceas ScubaGraff de 38.740 euro, o cutie cu 5 sertare cu imagini din Abu Dhabi și un cristal negru (1.500 euro) dar și o masă alcă din marmucă încurstat cu pietre semiprețioase de 2.000 euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si