Constantin Tănăsescu, cunoscut de lumea matematicienilor români sub numele de Tase, a murit azi, la Spitalul de Urgenţă din Focşani, ca urmare a suferinţelor care i-au măcinat trupul în ultima vreme. 

Citeste si: ”Elena Ceaușescu a Albaniei” a murit. A supraviețuit capitalismului până la 99 de ani

Constantin Tănăsescu a fost o figură aparte, în sensul că a predat doar un singur an în sistemul de învăţământ, dar toată viaţa s-a ocupat de pregătirea performerilor români la olimpiadele internaţionale.

Practic, nu prea a existat elev din ţară olimpic mondial care să nu fi trecut prin mâinile sale.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Doliul în teatru românesc. Un mare actor a murit

“Fără Dumnealui premiile obţinute la Olimpiadele internaţionale de matematică de către concurenţii din Vrancea (şi nu numai) ar fi rămas la stadiul de dorinţe! A fost mereu alături de elevii Liceului Unirea, pe care l-a absolvit ca şef de promoţie, încercând să le împărtăşească toate minunăţiile matematicii pe care le stăpânea că nimeni altul! Drum lin, Domnule Profesor Tănăsescu, Vă mulţumim pentru tot”, este mesajul directorului Colegiului Naţional Unirea, Cornel Noană, la rândul său matematician de top, conform adevarul.ro.

Citeste si: Doliu in Romania! Un mare actor s-a stins din viata: "Suntem cu totii alaturi de familie"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si