Participanţii au avut pancarte în formă de nori, cu mesaje precum "Peste 14.000 de membri Declic cer raportări în timp real privind calitatea aerului", "Aerul nostru e praf şi pulbere", "Nu mai am aer", "Costel Alexe, vrem să ştim ce respirăm".

Unii dintre aceştia au purtat măşti de gaze.

Reprezentanţii comunităţii Declic au arătat că această campanie a început în urmă cu o lună, fiind strânse peste 14.000

de semnături care să îi fie înmânate ministrului Costel Alexe.

Ei cer modernizarea reţelei naţionale de monitorizare a calităţii aerului, dar şi amplasarea de senzori la firmele care poluează, la gropile de gunoi şi închiderea celor care nu respectă normele.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Reprezentanţii protestatarilor au avut şi o întâlnire cu ministrul Mediului, Costel Alexe, pentru a-i înmâna semnăturile petiţiei "Aer pentru viaţă".

Citeste si: Olt: O fată de 10 ani a sunat la 112 spunând că este sechestrată de un bărbat. Poliţiştii au stabilit că apelul a fost fals

Potrivit iniţiatorilor petiţiei, Bucureşti, Braşov şi Iaşi se află deja sub monitorizarea Comisiei Europene şi alte 10 sunt la un pas de a ajunge în această situaţie, din cauza poluării excesive şi a raportărilor eronate.

Citeste si: Trei eleve au fost amendate de poliţişti după ce s-au bătut într-o instituţie de învăţământ

”Calitatea aerului afectează calitatea vieţii şi a sănătăţii oamenilor. Aerul poluat este responsabil de boli grave. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, poluarea aerului este responsabilă de 29% din decesele cauzate de cancerul la plămâni şi 24% din decesele cauzate de accidente vasculare cerebrale. Studiile OMS arată că poluarea ar fi responsabilă inclusiv pentru demenţă şi boli cardiovasculare”, arată iniţiatorii petiţiei.

Citeste si: Dublă tragedie pentru o familie din Buzău! Ana Maria are 19 ani și e în comă după un accident rutier! Fratele ei s-a spânzurat anul trecut

Aceştia cer o monitorizare responsabilă a calităţii aerului, ca prim pas pentru a avea aer pentru viaţă, nu care să ne îmbolnăvească.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si