VIDEO | Adevărul șocant despre șandvișurile cumpărate din magazine. Sunt o BOMBĂ CU CEAS
Sandvișurile cumpărate pot conține până la 37 de aditivi! Este semnalul de alarmă tras de specialiștii în protecția consumatorului!
Puse la pachet sau doar pentru o gustare rapidă, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, ele pot deveni o adevărată bombă cu ceas. Chiar și cele făcute acasă pot ajunge la zeci de E-uri, dacă ingredientele nu sunt alese cu atenție.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
22 de aditivi putem regăsi în sandvișurile cu ingrediente de post și... până la 37 de E-uri în cele care conţin carne si branzeturi. Este rezultatul la care au ajuns specialiștii Info Cons după ce au analizat mai multe tipuri de astfel de produse.
”Nu știu dacă sunt sandvișuri. Pentru că dacă ne apucăm să citim eticheta o să găsim un cumul destul de mare de acizi, acidifianți, de corectori de aciditatete, glutamați, tot felul de substanțe, pe care din păcate dacă ne apucăm să le citim și îi spunem unei gospodine sau unui copil... păi stai domne, n-ar trebui să aibă numai pâine, salam și cașcaval?”, a afirmat Sorin Mierlea, președintele INFOCONS.
Foarte mulți dintre aditivii care se regăsesc într-un singur produs din sandviș îi regăsim și în alte ingrediente, iar astfel cantitatea de E-uri se poate dubla sau tripla.
Cele mai multe astfel de chimicale sunt folosite pentru ca pentru ca preparatul să reziste cât mai mult pe tarabe sau în tonomate, dar și pentru a-i oferi aspectul și gustul perfecte.
Toate aceste lucruri creează acel tip de dependență foarte mare, mai ales glutamatul de potasiu, sarea, zahărul.
Cu toate acestea, sandvișul rămâne gustarea preferată pentru multi.
Conform unui studiu realizat de o companie care livrează mâncare, în nouă ţări europene, sandvişul este cel mai consumat preparat la prânz, cu un procent de 63 la sută, urmat de pizza, burgeri și salate.