UPDATE: Încă un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat miercuri dimineaţă în Capitală, o femeie de 43 de ani, contact al pacientului de 60 de ani care a fost internat Spitalul ”Dimitrie Gerota”.

”Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineaţă, al 30- lea caz la nivel naţional. Este vorba despre o femeie, 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.


Aceasta este a cincea persoană infectată cu coronavirus ca urmare a contactului cu bărbatul de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care nu a declarat că a fost plecat în Israel, iniţial el fiind internat cu un alt diagnostic la Spitalul ”Dimitrie Gerota”. Odată cu agravarea stării de sănătate, bărbatul a fost testat pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. Ca urmare a acesti situaţii, la Spitalul ”Dimitrie Gerota” a fost declanşată o anchetă epidemiologică.
În urma contactului cu bărbatul, marţi au fost diagnosticaţi cu COVID- 19 fiul său, nora sa, care este însărcinată, şi nepotul de 3 ani. De asemenea, o altă femeie a fost şi ea diagnosticată. Cazul de miercuri este cel de-al cincilea în rândul celor care au intrat în contact cu bărbatul de 60 de ani.
Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 30 de persoane, 13 fiind în Bucureşti.

UPDATE: 29 de PERSOANE infectate cu virusul COVID-19, pe teritoriul României.

Cazul numărul 29 de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost confirmat marţi seară, fiid vorba despre o femeie din Bucureşti.

„A fost confirmat şi cazul numărul 29 de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Este vorba de o femeie din Bucureşti, în vârstă de 47 de ani”, a anunţat marţi Grupul de Comunicare Strategică.

Acesta este cel de-al nouălea caz confirmat marţi în Capitală.

De asemenea, alte trei cazuri au fost confirmate în ţară.

UPDATE: Încă trei cazuri de coronavirus au fost confirmate în ROMÂNIA. Bilanţul celor diagnosticaţi a ajuns la 29 de persoane

Încă 3 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate marţi seară. Numărul total la nivel naţional a ajuns la 28 de cazuri.

Este vorba despre un bărbat de 57 ani care s-a întors în cursul luni din Italia şi se află în carantină în Arad.
O altă persoană diagnosticată este o femeie de 26 ani din Hunedoara.
Un alt caz este cel al unui bărbat de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecţioase din Reşiţa, contact al unei persoane pozitive.

UPDATE: Opt noi cazuri de coronavirus au fost diagnosticate marţi în Bucureşti, anunţă Grupul de Comunicare Strategică. 

Conform Ministerului Sănătăţii, persoanele diagnosticate sunt: 

1.    Femeie, 31 ani, judeţul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în Bucureşti.

2.    Bărbat, 32 de ani, Bucureşti, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

3.    Femeie, 30 de ani, gravidă, Bucureşti, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună.

4.    Copil, 3 ani, Bucureşti, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

5.    Femeie, 36 de ani, Bucureşti care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balş.

6.    Femeie, 35 ani, Bucureşti care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balş.

7.    Bărbat, 34 ani, Bucureşti, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balş.

8.    Femeie, 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balş.

UPDATE: Opt noi cazuri de coronavirus au fost diagnosticate marţi în Bucureşti, anunţă Grupul de Comunicare Strategică. Astfel, bilanțul celor diagnosticați cu coronavirus în România a ajuns la 25.

”Sunt confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19) un număr de 7 cazuri, din Bucureşti.- 3 sunt în legătură cu cazul Gerota, 1 este contact al primului infectat din Bucureşti, 3 sunt cetăţeni care au călătorit în Israel, Germania şi Marea Britanie”, a anunţat Grupul de comunicare strategică. 

Ulterior, a fost conformat şi al optulea caz, un bărbat care a călătorit în Israel.

Coronavirus București.  În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 01:00, trei ambulanțe cu cadre medicale ce au îmbrăcat echipamentul special de protecție au plecat de la stația centrală a Serviciului de Ambulanță București-Ilfov să preia 3 noi cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

„Un caz a fost confirmat la Spitalul de Urgență Sf. Ioan, un caz a fost confirmat la Spitalul Județean de Urgență Ilfov, iar al 3 lea caz la Spitalul Gerota, acolo unde luni a fost confirmat cu coronavirus un bărbat de 60 de ani și care se afla internat de 5 zile”, au declarat pentru Libertatea surse din cadrul Ambulanței București. 

Un echipaj de ambulanță echipate special a plecat, de asemenea, spre Aeroportul Otopeni, pentru a prelua un student sosit cu simptome de infecție, ale cărui analize se vor face azi.

Coronavirus București. Două noi cazuri, confirmate luni

Alte două cazuri de coronavirus au fost confirmate luni, în România, bilanţul ajungând astfel la 17 persoane infectate, cinci fiind deja externate.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, cel de-al 16-lea caz este o femeie de 73 de ani din Buzău.

Coronavirus Bucuresti
Coronavirus Bucuresti

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Cel de al 17-lea caz este un bărbat de 60 de ani din Bucureşti, acesta fiind al treilea caz înregistrat în Capitală.

Citeste si: Coronavirus: primele simptome! Multă lume nu știe, dar așa începe boală

Până acum cinci pacienţi au fost externaţi, iar în spital mai sunt 10, starea lor fiind una bună.

Coronavirus București. Simptomele de infectare apar, în medie, în cinci zile

Cercetători americani şi britanici au concluzionat, în urma unui studiu, că este nevoie de cinci zile, în medie, pentru ca oamenii să aibă simptome de îmbolnăvire cu Covid-19, relatează BBC.

Coronavirus București. Boala Covid-19, care poate cauza febră, tuse şi probleme respiratorii, s-a răspândit în peste 100 de ţări din lume, de la finalul anului trecut, când a fost depistată în China, şi a infectat peste 111.000 de oameni. Dintre aceştia, jumătate s-au vindecat, iar peste 4.000 au decedat.

O echipă de cercetători americani a analizat cazuri cunoscute din China şi alte ţări.

Coronavirus Bucuresti
Coronavirus Bucuresti

Citeste si: Școli închise. Ce se va întâmpla după 22 martie. Anunțul Ministerului Educației

Cei mai mulţi dintre cei care dezvoltă simptome o fac în jur de 5 zile.

Cine nu prezintă simptome până în ziua a 12-a este foarte posibil să nici nu prezinte, însă poate fi în continuare purtător al infecţiei.

Coronavirus București. Cercetătorii au sfătuit oamenii care pot fi contagioşi- indiferent dacă prezintă simptome- să se autoizoleze pentru 14 zile pentru a evita răspândirea bolii.

Dacă ar fi respectată această recomandare, făcută în mai multe ţări din lume, este estimat că la fiecare 100 de indivizi izolaţi timp de 2 săptămâni, unul dintre ei ar putea dezvolta simptome după ce trece această perioadă, potrivit Annals of Internal Medicine.

Citeste si: Italia extinde carantina la nivelul întregii ţări din cauza epidemiei de coronavirus

Profesorul Justin Lessler de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health a spus că descoperirea reprezintă cea mai bună estimare „rapidă” pe care o avem până în prezent. Ea este bazată pe 181 de cazuri.

Coronavirus București. El a precizat că mai sunt multe lucruri de aflat despre aceste nou coronavirus.

Coronavirus Bucuresti
Coronavirus Bucuresti

Citeste si: Coronavirus, situația la nivel național. Care sunt zonele cele mai afectate

Nu este clar, per ansamblu, câţi oameni prezintă simptome, conform news.ro.

Experţii sunt de părere că cei mai mulţi dintre cei care contactează Covid-19 vor avea o boală uşoară. Unii vor fi asimptomatici- purtători fără a avea simtome. Însă boala poate fi foarte gravă şi chiar letală în unele cazuri- în special la vârtsnicii care au deja alte probleme de sănătate.

Coronavirus Bucuresti
Coronavirus Bucuresti

Citeste si: Avertismentul OMS: Amenințarea unei pandemii a devenit reală

Profesorul Jonathan Ball, expert în virusologie la Universitatea din Nottingham, a afirmat că studiul a confirmat că, pentru marea majoritate a cazurilor, incubarea şi, astfel, perioada de carantină pentru Covid-19 este de până la 14 zile.

Coronavirus București. „Sunt foarte puţine dovezi, dacă nu niciuna că oamenii pot transmite în mod obişnuit virusul în timpul perioadei asimptomatice”, a subliniat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si