Grupul Strategic de Comunicare a transmis că Nelu Lupu înregistrează cazul cu numărul 17 în ceea ce privește victimele coronavirusului în România. Timp de 20 de ani a fost șeful Poliției Sector 4 și actualmente este angajat al ADP Sector 4.

În data de 2 martie, într-o zi de luni, bărbatul de 60 de ani a mers la sediul ADP sector 4, acolo unde a împărțit mărțișoare colegelor, potrivit EVZ.

Soția fostului polițist lucrează în cadrul departamentului ”Juridic” de la ADP sector 4. Aproape toate persoanele cu care a interacționat Nelu Lupu sunt acum internate la „infecțioase”.

Citeste si: Mesajul emoționat transmis de un român infectat cu coronavirus: ”Mă aflu internat într-o boxă de 2x2...”

Potrivit EVZ, următoarea zi, pe 3 martie, bărbatul s-a simțit rău și nu a mai venit la muncă. S-a prezentat la spitalul Gerota, acolo unde s-a tratat mereu cât a fost cadru activ în poliție.

Pe 4 martie a revenit pentru scurt timp la birou la sediul ADP.

La spitalul Gerota a fost întâmpinat chiar de către manager

Nelu Lupu le-a spus medicilor că vrea un control medical și acuza simptomele unei răceli. Important de precizat este faptul că nu a recunoscut în niciun moment că fusese plecat din țară.

Un medic l-a consultat, apoi managerul i-a făcut un tur al unității în care i-a prezentat îmbunătățirile aduse spitalului.

Evident, vizitând multe secții ale spitalului, Nelu Lupu a interacționat cu mai multe doamne doctor și asistente.

În data de 5 martie, băbatul de 60 de ani s-a internat la spitalul MAI ”Dimitrie Gerota” din Capitală

Nelu Lupu a revenit la spitalul Gerota pe 5 martie și a rămas internat.

Simptomele se agravau tot mai mult. Atunci i-au fost recoltate și probe pentru coronavirus, deoarece inclusiv membrii familiei sale începuseră să se simtă rău. Băiatul său, ofițer în cadrul SRI, nora angajată la Primăria Capitalei, nepoțelul de 3 ani și nevasta, funcționară la ADP.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Menționăm că în tot acest timp în spațiul public au circulat informații în care oamenii care au călătorit în zone afectate de coronavirus și prezintă cele mai mici simptome să anunțe urgent medicii pentru a nu-i contamina pe cei din jur.

Citeste si: Hartă coronavirus România: Cele mai afectate județe de pandemia de COVID-19

Ce spun autoritățile

”Bărbatul a fost internat în data de 5 martie a.c. având o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. La câteva zile după internare, pacientul, a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite, astăzi (n.r.

9 martie), efectuarea testului pentru COVID – 19.

Citeste si: Stare de urgență în România. Ar putea fi interzisă circulația autovehiculelor. Lista posibilelor măsuri

Bărbatul este ofițer în rezervă al MAI, în vârstă de 60 de ani și prezintă o stare generală stabilă.  Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim”., se arată în comunicatul emis de Grupul Strategic de Comunicare, potrivit EVZ.

Nelu Lupu a declarat în scris că în ultimele două luni a stat doar în România, deși până în acel moment erau deja întocmite 18 dosare penale pentru cei care au ascuns faptul că au călătorit în zone afectate de epidemia de coronavirus. Fostul șef al polițiștilor s-a ales și el cu un dosar penal în urma celor întâmplate.

Pe 10 martie au început să apară problemele pentru persoanele infectate de fostul polițitst

Primele victime au fost chiar fiul, nora și nepotul de 3 ani. A urmat o femeie de 35 de ani care a revenit în țară tot din Israel, loc în care a fost plecat și bărbatul. A 5-a victimă a fost o altă femeie de 36 de ani care a revenit în țară tot din Israel și o altă persoană de sex feminin de 47 de ani.

Citeste si: Alergie, raceala sau coronavirus? Cum deosebesti simptomele

Pe 11 martie s-a semănat panică la spitalul Gerota

O femeie de 43 de ani, medic gastroenterolog la spitalul Gerota, a înregistrat cazul cu numărul 30. A urmat apoi șoferul lui Nelu Lupu și soția acestuia, o femeie de 54 de ani.

Inclusiv fiul fostului polițist a făcut o victimă după ce el însuși fusese contaminat de tată: este vorba de un coleg de serviciu de 48 de ani care a ajuns la spital. Ultima victimă din această zi este iubita șoferului lui Nelu Lupu, o fată de 20 de ani.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

În total vorbim de 16 victime, persoanele fiind cadre medicale în cadrul Spitalului Gerota dar și angajați ai ADP sector 4.

În momentul de față, fostul polițist și familia lui au fost transferați la spitalul Victor Babeș din Capitală.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si