Există, în special, 8 afecțiuni expuse unui risc mare de a dezvolta complicații în cazul infectării cu noul coronavirus, scrie dailystar.co.uk.
Citeste si: Ilie Dumitrescu îi vrea la pușcărie pe românii care nu respectă carantina impusă de pandemia de coronavirus: “Cum să ieși din casă? Să-i ducă la închisoare în cătușe! Să fie totul filmat!”
1. Diabetul
”Coronavirusul poate da complicații grave în cazul persoanelor cu diabet”, a declarat Dan Howarth, specialist în domeniul diabetului zaharat.
”Dacă ai diabet și te confrunți cu simptome ca febră, tuse uscată și respirație scurtată, monitorizează-ți frecvent valoarea glicemiei din sânge”, a adăugat acesta.
Citeste si: Primul pacient vindecat de coronavirus din Torino, diagnosticat din nou pozitiv
2. Boli cardiace
Persoanele care au probleme circulatorii sau diferite boli cardiace, dezvoltă, de obicei, complicații în momentul în care iau contact cu COVID-19.
Explicația este că cei care au probleme cu inima, au și un sistem imunitar mai slab. Asta înseamnă că organismul lor nu poate răspunde la fel de bine ca un organism sănătos în cazul expunerii la viruși.
3. Astmul
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Astmul este o boală care afectează puternic căile respiratorii. Având în vedere că noul coronavirus are efecte nocive asupra întregului aparat respirator, simptomele pot fi semnificativ mai grave, iar viața pacientului, în pericol.
4. Boala pulmonară obstructivă cronică
Acesta este un termen care descrie un număr mai mare de afecțiuni pulmonare care provoacă dificultăți de respirație. Fundația Britanică a Plămânilor recomandă pacienților care suferă de această boală să evite cu tot posibilul contractarea noului coronavirus.
5. Cancer
Pacienții care suferă de cancer sunt foarte predispuși să dezvolte forme grave ale infecției cu coronavirus. Organismul lor, deja slăbit, nu este capabil să mai lupte cu un nou virus.
6. Fibroza chistică
Fibroza chistică este o afecțiune care determină acumularea excesivă de mucus în plămâni și în sistemul digestiv. Acest lucru provoacă infecții ale plămânilor și imposibilitatea de a digera alimentele.
Tocmai de aceea, coronavirusul nu este de dorit în cazul persoanelor care suferă de această afecțiune.
Citeste si: Fabrica Dacia de la Mioveni se închide. Cîțu: Ne pregătim pentru până la un milion de oameni trimiși în șomaj tehnic
7. Imunodeficiență primară
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Este numele unul grup de peste 300 de boli care afectează modul în care funcționează sistemul imunitar al organismului.
Având în vedere că noul coronavirus se transmite atât de ușor iar recuperarea depinde doar de răspunsul imunitar al fiecărei persoane în parte, cei care suferă de imunodeficiență primară trebuie să evite total expunerea la virusul care le-ar putea deveni letal.
Citeste si: România trece la ora de vară 2020. Ceasurile trebuie date cu o oră înainte!
8. Fumatul
Experții sunt de părere că fumătorii pot dezvolta, de asemenea, forme critice ale bolii.
Persoanele care fumează riscă infecții pulmonare și toracice chiar și când nu sunt expuse vreunui virus. Cu atât mai mult atunci când contractează un virus care afectează puternic tot aparatul respirator.
În afară de toate aceste afecțiuni, experții medicali spun că persoanele vârstnice, în special cele trecute de 70 de ani, ar trebui să se autoizoleze pentru a se proteja de acest virus care are o rată de răspândire din ce în ce mai mare, chiar și în țara noastră.