UPDATE: Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat, miercuri seară, că incendiul de la Penitenciarul Satu Mare a fost rezultatul unui protest spontan într-o cameră de deţinere cu zece persoane. Incendiul a fost provocat imediat după apelul de seară, la care deţinuţii nu au prezentat nemulţumiri. Toată secţia de deţinere a fost evacuată din cauza fumului dens.

”Vă informăm că, la nivelul Penitenciarului Satu Mare, a fost înregistrat decesul a trei persoane private de libertate, urmare incendierii voluntare a unei camere de deţinere.

Pentru lichidarea incendiului, rezultat al unui protest spontan iniţiat de zece persoane private de libertate cazate în aceeaşi cameră de deţinere, a fost solicitat, de îndată, sprijinul echipajelor ISU. Totodată, la faţa locului s-au deplasat şi echipaje ale SMURD, în vederea acordării primului ajutor persoanelor implicate”, a transmis, miercuri seară, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Potrivit ANP, în ciuda intervenţiei prompte, incidentul s-a soldat cu decesul a trei persoane private de libertate, în prezent acordându-se îngrijiri medicale pentru două dintre acestea.

ISU Satu Mare anunţă că forţele intervin, miercuri seară, la un incendiu izbucnit la Penitenciarul Satu Mare.

Citeste si: VIDEO| Condiții obligatorii pentru vânzătorii din piețe

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Incendiul a fost lichidat, însă au fost înregistrate cinci victime- trei persoane decedate şi două persoane în stare gravă. În acest moment cele două persoane sunt transportate la UPU Satu Mare”, a transmis ISU Satu Mare. 

Sursa citată a precizat că alte cinci persoane au fost evaluate medical la faţa locului şi nu necesită transport la spital.

Citeste si: BREAKING NEWS! Incendiu puternic în Capitală

Pompierii au precizat că toate victimele sunt deţinuţi.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului, aceasta fiind stabilită după finalizarea intervenţiei. 

Citeste si: Video șocant! Un microbuz din Botoșani a luat foc

Întrebaţi dacă incendiul a izbucnit din cauza unei revolte a deţinuţilor, reprezentanţii IPJ Satu Mare au precizat: ”După lichidarea în întregime a focului se vor efectua verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incendiul”. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si