Medicul oncolog din Iași infectat cu coronavirus a intrat în atenția presei la începutul săptămânii. Ziarele au relatat că un reputat medic din Iași a fost diagnosticat cu noul virus. Doctorul lucrează la Institutul Regional de Oncologie, unde ocupă și o funcție de conducere.

Rezultatele analizelor au venit luni seară, când medicii infecționiști au confirmat diagnosticul de coronavirus. Medicul a fost plecat două zile în Franța. Când s-a întors în țară, acesta a mers direct la serviciu, dar a fost trimis acasă chiar de colegii săi.

S-a mai scris că medicul urmează să fie internat în spitalul de boli infecțioase. “Surse citate de Realitatea PLUS spun că bărbatul nu a intrat în contact direct cu pacienții”, s-a mai scris.( vezi imaginea incredibilă cu interlopul venit de la Milano care a refuzat autoizolarea)

Citeste si: Document privind restricţionarea deplasărilor în afara domiciliului, apărut în spaţiul public. Grupul de Comunicare Strategică precizează că este un document de lucru, neaprobat şi că IGPR a sesizat DIICOT

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Citeste si: Raed Arafat, despre documentul care prevede restricția circulației: „Poate suferi multe modificări. Rog populația să nu ia în considerare nimic”

Citeste si: Alexandra Dinu, măsuri radicale din cauza coronavirusului: „E gol, gol”

Site-ul local bzi.ro are o cu totul altă versiune, susținând că medicul ar fi fost filmat în timp ce intră în contact cu pacienții de la oncologie. “Noi dezvăluiri în cazul medicului oncolog Lucian Miron, diagnosticat cu coronavirus. După ce au fost verificate camerele de luat vederi ale spitalului, s-a adeverit faptul că acesta a fost la locul de muncă în două zile.

Deși IRO și DSP tac complice, mai multe persoane care au luat contact cu profesorul Lucian Miron se află deja în autoizolare la domiciliu. Adevărul ascuns de două mari instituții iese acum la iveală.”, a relatat bzi.ro.

„Atât reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași, cât și conducerea Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași ascund informațiile care ar trebui să fie publice în cazul medicului oncolog Lucian Miron, diagnosticat cu coronavirus. Surse ale redactorilor cotidianului „Bună Ziua Iași” susțin faptul că cele două instituții menționate anterior vor să ascundă adevărul, dar totul este cusut cu ață albă. Toate măsurile luate în IRO Iași după ce reputatul medic a fost diagnosticat cu COVID-19 conduc la scenariul conform căruia profesorul Miron a fost la spital. Inițial, conducerea spitalului a declarat faptul că medicul nu a călcat în spital după ce s-a întors din Franța. Dovezile de pe camerele de supraveghere arată că nu a fost spus adevărul. Mai mult decât atât, un spital întreg ar putea intra în carantină. Cine e de vină?”, a mai dezvăluit bzi.ro.

Medicul oncolog din Iași infectat cu coronavirus: "A venit la locul de muncă pentru a ridica niște plicuri"

“Surse ale redactorilor cotidianului „Bună Ziua Iași” au relatat faptul că în urma verificării camerelor de luat vederi, conducerea spitalului a constatat că barbatul a fost prezent în zilele de joi (n.r.-

12 martie) și vineri noapte (n.r.- 13 martie) la Institutul Regional de Oncologie Iași. În ziua de joi, acesta a venit la locul de muncă pentru a ridica niște plicuri și a stat aproximativ 45 de minute. Camerele de supraveghere arată că, în acest timp, bărbatul a dat mâna cu liftierul, a mers mai apoi în salonul pacienților, iar mai apoi a stat în biroul său de vorbă cu asistenta-șefă Gabriela Enășoaie. Conform informațiilor BZI, chiar asistenta-șefă a cerut tuturor subalternilor din clinică discreție totală în această speță, tocmai pentru a nu mai afla lumea despre faptul că profesorul Miron a fost în IRO. Martori oculari povestesc pentru BZI că, inițial, profesorul Lucian Miron a purtat mască, dar apoi a dat-o jos, chiar și când a avut discuția cu medicul epidemiolog al IRO, Raluca Mihaela Filimon.”, s-a mai relatat despre caz.

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

"Camerele de supraveghere arată adevărul verde-n față. După ce prof. dr. Lucian Miron, șeful clinicii de oncologie al IRO a fost diagnosticat cu coronavirus, conducerea spitalului a verificat camerele de luat vederi pentru a vedea dacă acesta a fost sau nu la spital în perioada în care trebuia să fie în autoizolare. Deși conducerea spitalului a susținut sus și tare că medicul nu a călcat în spital, bărbatul a luat contact cu mai multe cadre medicale și pacienți. Drept urmare, de luni (n.r.- 16 martie), liftierul (care se vede pe înregistrări video cum dă mâna cu profesorul Lucian Miron), asistenta-șefă Gabriela Enășoaie și chiar epidemiologul spitalului, Raluca Mihaela Filimon, sunt în autoizolare la domiciliu.", s-a mai scris despre situația de la Iași. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si