Meteorologii anunţă ninsori şi temperaturi- în unele locuri- sub pragul de îngheţ. Vom avea zăpadă şi în Capitală- unde de la 24 de grade- temperatura coboară până la 1 grad. Agricultorii se tem că vor fi loviţi încă o dată după ce seceta din ultimele luni i-a îngenunchiat deja.

De la 22 sau 24 de grade câte s-au înregistrat sâmbătă mai ales în partea de sud a ţării, temperaturile o să scadă brusc, spun meteorologii, până la 1 grad, cel mult 5.

Începând de duminică după amiază, în Bucureşti va ninge.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Se va depune strat de zăpadă mai consistent în zonele de munte, dar şi în regiunile sudice şi sud-vestice”, afirmă Mihai Huştiu, specialist ANM

Ne aşteptăm şi în Bucureşti să ningă, să fie precipitaţii sub formă de ninsoare în noaptea de duminică spre luni, astfel de precipitaţii vom avea şi luni şi marţi, astfel că până marţi seara am putea avea strat de zăpadă şi în Bucureşti, estimativ strat de zăpadă de 8-10 cm.

Citeste si: ANM- În Bucureşti va ninge la începutul săptămânii viitoare. De duminică, vremea se va răci în întreaga ţară, după care se va incălzi uşor

În nordul şi nord estul ţării- schimbarea la faţă a vremii se va produce încă din această seară şi în unele zonele ar putea să apară fenomenul de îngheţ. De asta se tem şi agricultorii.

"Dacă vin îngheţurile care depăşesc 5 grade.... poate să afecteze viitoarele fructe..florile, fiind organul cel mai gingaş, cel mai sensibil", a afirmat Gheorghe Oncescu, pomicultor.

Oamenii se plâng că oricum au avut de suferit de pe urma secetei din ultima perioadă. Lipsa stropilor de ploaie a lovit puternic mai ales în livezile de pomi fructiferi. Pe Valea Dâmboviței, pământul este aproape uscat.

Citeste si: Vremea se raceste. Cod galben de ninsori și viscol

”N-a nins, n-a plouat de foarte mult timp si o sa fie o problema foarte mare. Sunt sanse sa infloreasca pomul, sa dea iar un inghet si ne distruge cu totul", explică Aurel Sandu, pomicultor.

Autorităţile avertizează că pe multe drumuri din ţară s-ar putea depune un strat de polei. Iarna din mijlocul primăverii va ţine până spre miercuri şi e pricinuită de un val de aer arctic care traversează în aceste zile România.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si