Singurul medic de terapie intensivă și cinci asistente au hotărât luni dimineață să își înainteze demisia.

Managerul Spitalului Muncipal Orăștie, Grațiela Achim, a declarat că este „supefiată” de decizia personalului medical.

„Sunt stupefiată! Se simt amenințate, în pericol, că pot deveni victime colaterale ale acestui virus. Este un calvar! Nu o sa fie activitate pe terapie intensivă, în dimineața asta noi, culmea, chiar în dimineața asta, aveam întâlnire cu un alt medic pe care voiam să-l luam în cadrul spitalului.

Doamna a decis să vină la noi, va fi incadrată, dar își va putea începe activitatea doar după Paști”, a decalrat aceasta, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Un număr de 285 de cadre medicale din întreaga ţară sunt infectate cu noul coronavirus, 91 dintre acestea fiind medici

Potrivit prefectului județului Hunedoara, Vasilică Potecă, personalul medical a hotărât să își dea demisia spunând că le este frică să își mai facă meseria, în contextul epidemiei de coronavirus.

„Cu chiu cu vai am dat de managerul de la Orăștie și mi-a adus la cunoștință că cinci infirmiere, cinci asistenți medicali și medicul de pe secția de ATI s-au ridicat și

au plecat spunând că le este frică să mai facă meseria de medic, să-și mai slujească pacienții. Am întrebat despre motiv. Este lipsa echipamentelor? Mi s-a spus că nu. Acum sunt în drum spre Orăștie. Au acolo tot ce le trebuie, dar au spus că le este frică de acest coronavirus și că dacă vor lucra acolo vor muri. Aceasta este explicația care mi-a fost dată. În spital nu sunt internate persoane infectate cu Covid-19.

Citeste si: România, la un pas de Scenariul 4! Ce urmează?

Azi dimineața am suspendat din funcție managerul spitalului de la Deva. Sâmbătă a fost într-o emisiune la TV și s-a apucat să facă fel de fel de afirmații, care în loc să încurajeze, nu a făcut decât să demobilizeze”, a declarat Vasilică Potecă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si