Descoperirea s-ar putea în cele din dură să fie utilă în tratarea sau prevenirea COVID-19.

În prezent nu există niciun tratament dovedit eficient pentru boală, care a avut originea în China, a infectat mai mult de 850.000 de persoane și a omorât 42.000 la nivel mondial.

Citeste si: Cresc cazurile de infectare cu coronavirus în România. Bilanțul ajunge la 2.460 de cazuri

Zhang Linqi de la Universitatea Tsinghua din Beijing a declarat că un medicament fabricat cu anticorpi precum cei pe care echipa lui i-a descoperit ar putea fi folosit mai eficient decât abordările actuale.

La începutul lunii ianuarie, echipa lu Zhang și un grup de la Spitalul din Shenzhen au început să analizeze anticorpii din sângele prelevat de la pacienții vindecați de coronavirus, izolând 206 anticorpi monocloniali, care au arătat ceea ce el a descris drept o „puternică” capacitate de legare cu proteinele virusului.

Au efectuat apoi un alt test pentru a vedea dacă ar putea împiedica virusul să intre în celule, potrivit Reuters.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Printre primii 20 de anticorpi testați, patru au putut să blocheze intrarea virală, iar dintre aceștia, doi au fost „extrem de buni” în acest sens, a spus Zhang.

Citeste si: Avertisment de ultimă oră: ”Există risc de penurie alimentară”

Aprobarea medicamentului, pe repede-înainte

Echipa este acum concentrată pe identificarea celor mai puternici anticorpi și, eventual, combinarea acestora pentru atenuarea riscului de mutare a coronavirusului.

„Importanța anticorpilor a fost dovedită în lumea medicinii de zeci de ani”, a spus Zhang. „Pot fi utilizați pentru tratarea cancerului, a bolilor autoimune și a bolilor infecțioase”.

În mod normal, este nevoie de aproximativ doi ani pentru ca un medicament să ajungă aproape de aprobare pentru utilizarea pe pacienți, dar pandemia de coronavius a făcut ca lucrurile să se miște mai repede, a spus el.

Citeste si: Spania înregistrează un nou vârf de 864 de decese zilnice şi depăşeşte pragul de 9.000 de morţi din cauza covid-19

Zhang, care a postat rezultatele online, speră ca anticorpii să poată fi testați pe oameni în șase luni.

Cu toate acestea, alți experți cer precauție.

„Există o serie de pași care trebuie urmați înainte ca aceasta să poată fi utilizată ca tratament pentru pacienții de coronavirus”, a explicat pentru Reuters specialistul în boli infecțioase de la Universitatea Hong Kong, Ben Cowling.

„Dar este foarte interesant să găsești aceste potențiale tratamente și apoi să ai șansa să le testezi”, a mai spus Cowling.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si